Rusya'nın Türkiye kararı o ülkeyi vurdu

Rusya'nın uçak krizi sonrası başlattığı domates yasağı uzun ve kritik görüşmeler sonrası aşıldı. Rusya'nın kararı ise en çok Hollanda'yı üzdü.

Rusya'nın Türkiye kararı o ülkeyi vurdu
Rusya'nın Türkiye kararı o ülkeyi vurdu
GİRİŞ 04.10.2017 17:06 GÜNCELLEME 04.10.2017 17:06
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, Rus Enerji Haftası Forumu’nda yaptığı açıklamada, Türkiye’den domates ithalatına yönelik teklifin Rusya Tarım Bakanlığı tarafından kendilerine iletildiğini söyledi.

RUSYA'NIN DOMATES KARARI HOLLANDA'YI VURDU

Eski rakamları yakalamasa şuanda Rusya yıllık 50 bin ton domates için izin verdi. Rusya'nın Türkiye'den domates almaması Hollanda'da sevinçle karşılanmıştı. Bu karardan sonra Hollanda'nın Rusya'ya domates satışında gerileme yaşanacak.

YORUMLAR 16
  • Erdoğan 6 yıl önce Şikayet Et
    Kırmızı tatlı elmas rusyaya gidiyor
    Cevapla
  • tan 6 yıl önce Şikayet Et
    sonunda domatesimizi satiyoz
    Cevapla
  • adem 6 yıl önce Şikayet Et
    bilir bilmez konuşmayın beya. domates i küçümseyenler ileri de savaşlar tarım ve su üzerine olacak. iphonesiz olur ama yimeden olmaz
    Cevapla
  • Başkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Hani avrupalılar ambargo uyguluyordu
    Cevapla
  • milletin ferdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Sadece günlük şahsi çıkarlarını düşünerek hareket edenler hemen de belli oluyor. Rusya’ya ihracat başlarsa fiyatların artacağından bahisle rahatsız olmuş beyefendiler. Aynı mantıkla gidilse her şeyin ucuzlaması için hiçbir şey ihraç etmememiz gerekir. Tabi bu kişiler hiç düşünmezler hiçbir şey ihraç etmesek başta petrol ve doğalgaz olmak üzere yurt dışından almak zorunda olduğumuz malları hangi dövizle alacağımızı. Tabi bu kadar bariz bir şeyi bile düşünemeyen kişilerden sektörlerimizin sadece 80 milyonluk iç pazara hitap edecek yerde neredeyse yüz kat fazlası olan 7,5 milyarlık dünya pazarına hitap etmelerinin uzun dönemde hepimizin yararına olduğunu düşünmelerini beklememek gerek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle