Bakan açıkladı! O araç vergiden muaf olacak

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobilin yaygınlaştırılması ve piyasaya güçlü bir giriş yapabilmesi için Özel Tüketim Vergisi'nden muaf tutulacağını açıkladı.

Bakan açıkladı! O araç vergiden muaf olacak
Bakan açıkladı! O araç vergiden muaf olacak
GİRİŞ 03.10.2017 09:49 GÜNCELLEME 03.10.2017 09:57
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Yerli ve milli üretim Otomobil için düğmeye basılmasına sayılı günler kaldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, çalışmaların tamamlandığını belirterek, bu ay içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını söyledi.

Özlü, yerli otomobilin yaygınlaştırılması ve piyasaya güçlü bir giriş yapabilmesi için Özel Tüketim Vergisi'nden (ÖTV) muaf tutulacağını kaydetti.

Bakan Özlü, en az 3, en fazla 5 ismi bir araya getiren bir ortaklık modeli kurulacağını ifade etti.

Bu ortaklık modelinde halihazırda farklı lisanslar altında yabancı marka otomobil üreten grupların yer almayacağına dikkat çeken Özlü, şöyle konuştu:

"Yerli otomobilde öncelik elektrikli motor, batarya ve yazılım teknolojisinde olacak. Kullanımı yaygınlaştırmak için teşvik edici düzenlemeler yapılacak. Bu kolaylıkları üretim yapacak firmalarla bir araya gelerek onlardan görüş alıp belirleyeceğiz."

Araç alacak veya kiralayacak devlet kurumlarının yerli otomobil alması da teşvik edilecek.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 85
  • Burak 6 yıl önce Şikayet Et
    Devlet kurumları yerli otomobil için teşvik edilecekmiş ne teşviği kardeşim mecbur edeceksin...
    Cevapla
  • MÜSLÜMAN TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    artık şu arabayı her şeyle altyapısıyla üst yapısıyla içiyle Dizayn edip piyasaya sürün de arabamızı satıp yerli arabayı Allah'ın izniyle alalım
    Cevapla
  • deli dumrul 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu yerli araçlardan zorla her eve ücretsiz verilmelidir. Zaten yakıt parası, trafik sigortası, mtv, eksoz emisyon pulu, gaz sızdırmazlık raporu, tüv vb. ekstralar ile, zaten iki yılda devlet parasını çıkarır.
    Cevapla
  • evet_isyan 6 yıl önce Şikayet Et
    Aha şuraya yazıyorum siz dayanamazsınız yine vergi alırsınız ondan:) Ya devlet vergi almayacak mümkün mü öyle bir şey. Ha napar öbüründen %50 alıyormuş yerliden %25 alır ama yine alır. Ayrıca sadece ötv değil ki bunun %18 KDVsi var, bak yeni %40 zam yapılan MTVsi var, MTVnin KDvsi var, damga vergisi var daha benim bilmediğin ne vergi kalemleri var kimbilir. ( Gerçekten bilmiyorum henüz bir araba alacak kadar param yok. Şükür mü desem demesem bilemiyorum vergilere baktıkça!)
    Cevapla
  • MÜSLÜMAN TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim millet tamamen yerli arabaya yani herkes olmasa da yüzde %50 si geçtiği zaman E ona da Elbette cüzi bir miktarda vergi alacak
    Cevapla
  • Realist 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun sizlerden. Tuttuğunuz altın olsun. Sokaklar zaten milli araçlarla dolu. O sebeple fahiş vergi artışından vatandaşımız etkilenmeyecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle