Memurlara yeni model

Yeni hükümet sisteminde kamu yönetiminde radikal bir değişim yaşanacak.

Memurlara yeni model
Memurlara yeni model
GİRİŞ 03.10.2017 10:14 GÜNCELLEME 03.10.2017 10:14
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Hükümet 2019'da yürürlüğe girecek Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için çalışmalara başladı. Kalkınma Bakanlığı, ekonomik büyüme, refah ve kalkınmanın garantisi olacak yeni sistemde 'kamu yönetimine' hazırlık için özel çalışma komisyonu oluşturdu.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yeni hükümet sistemiyle uyumlu bir kalkınma planı hazırladıklarını belirterek, Haziran 2018'de tamamlayarak Meclis'e göndereceklerini söyledi. Elvan, 43 özel ihtisas komisyonu, 32 de çalışma grubu oluşturduklarını ifade ederek, "Yeni hükümet sisteminde kamu yönetiminin nasıl olması gerektiği konusunda çalışan bir çalışma grubumuz var. Her alanda dönüşümü planlıyoruz" diye konuştu.

KURUMLAR BİRLEŞECEK

Yeni hükümet sisteminde kamu yönetiminde Radikal bir değişim yaşanacak. Kamu kurumları da hızlı ve etkili icraat öngören yeni sisteme uyumlu hale gelecek. Üst düzey kamu görevlilerini Cumhurbaşkanı atayacak. Atamalarda bürokratik gecikmeler ortadan kalkacak. Performansa dayalı görev değişiklikleri hızla yapılırken, görevde ehliyet ve liyakat ön plana çıkacak. Kurumların yapısal dönüşümleri, birleşmesi kolaylaşacak. Bütçe hazırlama yetkisi de Cumhurbaşkanı'nda olacak.

YORUMLAR 16
  • bu ülkeye sevdalı 6 yıl önce Şikayet Et
    bürokrasideki şef,müdür, yardımcı,yardımcı, uzman okadar çok kalem varki yattıkları yerden para alıyorlar.yol nekadar kısa olursa mesafe okadar kısalır.inşallah bizdede hakkaniyetli bir uyğulama olur.
    Cevapla
  • Fehmi 6 yıl önce Şikayet Et
    Tasarrufa onem verelim adil olalim isi ehline verelim faizi silelim az urun alip cok urun ihrac edelim lojmanlari makam arabalarini kullanmayalim rekabeti tesvik edelim bakin turkiyeye avrupayi 10yilda sollariz
    Cevapla
  • Remzi 6 yıl önce Şikayet Et
    imamlarada bir model uygulasanız yattıkları yerde paraz kazanıyorlar üstelik camilerden haberleri yok
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Gel imam olda göster nasil imam olunur! Tabi becerebilirsen! Ama bu kafayla zor tabi!
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    kısaca adamı olana güzel sistem
    Cevapla
  • Aydın 6 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı'nın yıkılma sebeblerinden biri olan gereksiz bürokrasi mutlaka kalkmalı taraflar birbiriyle her ortamda görüşebilecek sistem kurulmalı birçok konuda yeniden yapılanma şart
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle