Bakanlık 'Suriyeli' iddialarını yalanladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bakan Fakıbaba'nın 'Suriyeliler' ile ilgili sözlerinin çarpıtıldığını ifade ederek açıklama yayınladı.

Bakanlık 'Suriyeli' iddialarını yalanladı
Bakanlık 'Suriyeli' iddialarını yalanladı
GİRİŞ 02.10.2017 16:58 GÜNCELLEME 02.10.2017 16:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bakanlığın açıklaması şu şekilde:

Sayın Bakanımızın katıldığı bir televizyon programında ifade ettiği bazı hususların, bağlamından ve maksadından koparılarak eksik ve yanlış anlaşılmalara meydan verecek şekilde değerlendirildiği görülmüştür.

Bu nedenle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla konuyla ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur:

“Sayın Bakanımız, ülke imkânlarının daha iyi değerlendirmesinden yola çıkarak sulanabilir arazi varlığımızın tamamının sulanması halinde ülkenin işsizlik sorununun çözüleceğini söylemiştir. Hatta bu şartların oluşması durumunda “Suriyeli muhacir kardeşlerimize de istihdam konusunda ihtiyaç duyulabileceğini” ifade etmiştir.

Dolayısıyla Sayın Bakan’ın “Suriyelileri göndermeyeceğiz” şeklinde bağımsız bir ifadesi olmamakla beraber sözlerinin; “ihtiyaca binaen gitmelerine gerek kalmayacağı” bağlamında değerlendirilmesi uygun olacaktır.

Vatandaşlarımıza uygun ve makul fiyatlarda et satılması, Bakanlığımızın üzerinde hassasiyetle durduğu ve üzerinde birtakım çalışmalar yürüttüğü konulardan biridir.

“ESK’nın belirli zincir marketlerde reyon açarak satış yapması” konusu da bu çalışmaların genişletilerek yaygın ve sürdürülebilir kılınması amacına yöneliktir. Sayın Bakanımızın katıldığı televizyon programında ifade ettiği husus, bu amacı kastetmektedir. Dolayısıyla Sayın Bakanın yanlış bilgilendirilmesi söz konusu değildir. Ayrıca bu konudaki çalışmalar devam ettiği için konuya ilişkin detaylar, yapılacak çalışmalar sonucunda netleşecek ve ortaya çıkan son durum kamuoyuyla paylaşılacaktır. 

Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

YORUMLAR 2
  • emir 6 yıl önce Şikayet Et
    önlisans mezunuyum 6 aydır işsizim ben çöpçülük işi bile bulamıyorken siz suriyelilere istihdamda ihtiyaç var diyorsunuz? şaka mı yapıyorsunuz? fabrikalar kaçak suriyeli, afgan çalıştırıyor. benden artık akpye oy moy çıkmaz kusura bakmayın.
    Cevapla
  • börü budun 6 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkeye gelen yabancılar baş tacı ediliyor bu ülkenin gercek sahipleri olan türklerde ikinci sınıf insan yedrine konuluyor nedense türk gençleri iş bulamıyor asgari üçretle geçinemiyor eileler dagılıyor parçalanıyor haberleri varmı acaba türkiyeyi yönetenlerin bundan
    Cevapla