Moody's ve Fitch'ten kritik Türkiye açıklaması

Kredi derecelendirme kuruluşları Moody's ve Fitch'ten açıklanan OVP sonrası kritik Türkiye açıklamaları geldi.

Moody's ve Fitch'ten kritik Türkiye açıklaması
Moody's ve Fitch'ten kritik Türkiye açıklaması
GİRİŞ 02.10.2017 14:09 GÜNCELLEME 02.10.2017 15:11
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Moody's tarafından bugün yayımlanan araştırma notunda OVP'deki yüzde 5.5 olan büyüme hedefi "iyimser" olarak nitelendirilerek, "(Bu nedenle) gelirlerin geride kalması sonucu dönem boyunca devletin bürt yıllık borçlanma gereksiniminin belirgin olarak artacağını düşünüyoruz" görüşüne yer verildi. 

KREDİ NOTU AÇISINDAN OLUMSUZ

"Sonuç olarak OVP'de çerçevesi çizilen harcamalar genel devlet borcunu artırarak Türkiye'nin kredi notunun temel desteklerinden olan mali güç üzerinde baskı yaratacak. Kredi notu açısından olumsuz" denildi.

BİR AÇIKLAMADA FİTCH'DEN GELDİ

Fitch Ratings, hükümetin uyguladığı çeşitli teşviklerin etkisi ile ilk iki çeyrekte yüzde 5'in üzerinde büyüyen Türk ekonomisinin 3. çeyrekte yüzde 7'yi aşan bir büyüme göstereceğini tahmin etti.

Fitch, güçlü 3'üncü çeyrek büyümesine bağlı olarak 2017'nin tamamın için GSYH büyüme tahminini de yüzde 4,7'den yüzde 5,5'e çıkardı.

Fitch bugün yayınladığı "Global Ekonomik Görünüm- Eylül 2017" raporunda Türkiye için şu değerlendirmelerde bulundu:

"Büyüme yine Fitch'in beklentilerinin üzerinde geldi. 2017 2. çeyrekte ekonomi yüzde 5,1'in üzerinde büyüdü. Performans, geçici mali tedbirler ve Kredi Garanti Fonu'nu içeren çeşitli devlet teşvikleri tarafından desteklenmeye devam ediyor. Euro Bölgesi'nde güçlenme de destekleyici bir rol oynadı.

BÜYÜME % 7'Yİ AŞAR

Yüksek frekanslı göstergeler güçlü ivmenin 2017 3. çeyrekte devam ettiğine işaret ediyor. Yıllık bazda karşılaştırma 2016 3. çeyrekteki başarısız darbe girişiminin yol açtığı baz etkisiyle de yükseldi. 2017 3. çeyrekte büyümenin yüzde 7'yi aşmasını bekliyoruz. Bu nedenle 2017 için büyüme tahminimizi Haziran ayındaki yüzde 4,7'den yüzdte 5,5'e revize ediyoruz"

Öte yandan Fitch, dolar/TL’nin bu yıl sonunda 3.50 seviyesinde kalacağını da öngördü. 

YORUMLAR 27
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    galip olan allahtır.
    Cevapla
  • del toro 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence büyüyen tek şey cebimizdeki delik...
    Cevapla
  • Mahmut 6 yıl önce Şikayet Et
    Büyüyen tek şey zamlar vergiler ve içimizdeki hayal kırıklığı
    Cevapla
  • cihan 6 yıl önce Şikayet Et
    aynı fikirdeyim reis ve 3-5 bürökrattan başka birşey yok elimizde malesef... fakirin cebine giren yok... yine malesef kan emiciler reiside sömürüyor...
    Cevapla
  • hamdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Gavurun her türlü seytanliklarina rağmen bu kadar badire atlatmis ama maşallah buyuyen bir Türkiye var elbette diyemezler korkaklar cok güzel gidiyorsunuz dedirtmezler çünkü onlarin da ipi yahudinin elindedir Rabbim huzur sağlık iman selameti versin ülkemize
    Cevapla
  • Keşanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal sana Hamdi
    Cevapla
  • u mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Ülke olarak tasarrufu bilmiyoruz.Filanda var.Benimde olsun.Bu bakış açısıylada bir türlü geçinemiyoruz.Şükür yok.Şükür...Allah Kuranda diyorki..Ademoğluna bir vadi altın versen,ikinci vadi dolusunu ister.Ademoğlunun gözünü ancak toprak doyurur.....
    Cevapla
  • Selim 6 yıl önce Şikayet Et
    Şükür kısmı çok çalışmanın önün de de engel.Denge lazım.
    Cevapla
  • evet_isyan 6 yıl önce Şikayet Et
    Tasarruf konusunda kadınlara laf anlatamıyoruz. Seküleri de dindarı da her gördüğünü istiyor erkekler de teslim olmuş kadınların iradesine. En dindarına bile kanaati anlatamıyorsun yok tatile gitmekmiş, marka eşarp pardesü almakmış, ayakkabıya uygun çanta öantaya uygun ayakkabı, onlara uygun kıyafet bitmiyor.. Onu bunu bilmem de dindarlar şuurunu en çok bu dindar iktidarın zamanında kaybetti İsmet Özel'in dediği gibi seküler biriyle dindar biri arasında başörtüsü dışında bir fark kalmadı; hayaller, amaçlar, istekler, zevkler, eğlence arayışı hep aynı. Hoş erkeklerde ticaret ayrı din ayrı bir hırs türedi. Maddeyle ve makamla imtihanı kaybettik sanırım. Allah sonumuzu hayr etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle