Mehmet Şimşek'ten flaş MTV açıklaması

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Motorlu Taşıtlar Vergisine (MTV) yapılan yüzde 40 zamla ilgili, "Artış mevcut bütün araçları kapsıyor." dedi.

GİRİŞ 02.10.2017 09:10 GÜNCELLEME 02.10.2017 13:02
Bu Habere 166 Yorum Yapılmış

Şimşek, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

MTV'ye yapılan yüzde 40'lık zammın gerekçelerini açıklayan Şimşek, Türkiye'nin yakın dönemde önemli zorluklar yaşadığını ve bölgenin haritasının yeniden şekillendirildiğini söyledi.

Şimşek, söz konusu vergi artışına ilişkin bir soru üzerine, "Bize ilk gelen bilgi, sayın Başbakanın bütün bunlarda benzer bir yaklaşım sergilediği yönünde. Bu konu konuşalacaksa bugün konuşulacak. Yeniden bir değerlendirme yapılacaksa bugün yapılacak. Bugün Bakanlar Kurulu var. Sayın Başbakanımızın takdiri." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "Cumhurbaşkanımızın bir değerlendirmesi söz konusu. Böyle bir talimatı söz konusu olursa oturup değerlendiririz." dedi.

Gelir vergisine de değinen Şimşek, mevcut durumda söz konusu verginin dilimlere ayrılarak uygulandığını söyledi. Şimşek, "Daha önce yüzde 27 olan bir gelir vergisi oranı vardı. Onu 3 puan artırarak yüzde 30'a çıkartmış durumdayız. Gelir düzeyi nispeten yüksek olan kesimleri etkileyecek bir düzenleme." ifadelerini kullandı.

Şimşek, mal hizmet alımı gibi konularda reel olarak yüzde 10 azalışa gidileceğini belirtti. Kamuda tasarruf seferberliğine başladıklarını belirten Şimşek, transfer harcamaları konusunda gereken bütün adımları atmaya devam edeceklerini bildirdi.

YORUMLAR 166
  • bahtiyar 6 yıl önce Şikayet Et
    bir araba alıyorsunuz zaten bu aracın yüzde 45 özel tüketim vergisi .ayrıca yüzde 18 kdv.ayrnıca her yıl araç muayene ücreti.daha sayalımmı motorlu taşıt vergisi.yani aracın yüzde 75 i vergi.
    Cevapla
  • Osman 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım;futbolcuların ücretlerindeki verginin de artırılması gerekmekte diye düşünüyorum.Garibanın arabasının vergisini artırmak yerine mali durumu halkla arasında uçurum olan bu sektörde bizim de avrupa ülkeleri normlarımda vergi almamız gerekir.
    Cevapla
  • Yorumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    çoğu kişi haberi tam okumuyor haberde düzelti diyor tüm araçları kapsıyor diyor belki bazıları kızacak örnekle anlatıyım ben evimi tam duyuramıyorum ihtiyaçları tam karşılamıyorum dışarıdakilere evdekilerinde fazla yardım yapıyorum ondan sonra dert yanıyorum yapma önce içine iyi bak ki oda sana baksın dışarıdaki sana bakmaz kimse kusura bakmasın bunu şu bu diye ayırmıyorum bizi zaten içimizde ayrıştırmaya çalışıyor biz iç derdimiz bitttimi ailecek bir ziyarete gidip gelmek minübüsle yalnış anlama olmasın min. 60 tl yol parası veriyorum sadece ayda 4 kere gitsem 240 160 civarı iş için veriyorum 400 tl özel birşey olursa min 100 tl oldumu 500 tl hani lüks ya
    Cevapla
  • Yirmi8 6 yıl önce Şikayet Et
    milletvekili maaşları,futbolculara vergi bunları gündeme getirin
    Cevapla
  • saadetli 6 yıl önce Şikayet Et
    ben bir saadetli olarak savunmaya harcanacaksa pkknın beynini dağıtan sihalara gidecekse iki tane mtv vermeye hazırım hani şu muhalafetin bir kısmının rahatsız olduğu sihalar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle