Bakan müjdeyi verdi: Tamamen kaldırıldı!

Bakan Zeybekci kanatlı etinin Japonya’ya ihracatının mümkün hale geldiğini belirterek, “Ülkemizden Japonya’ya yönelik ihracatının önündeki engeller tamamen kaldırıldı” dedi.

Bakan müjdeyi verdi: Tamamen kaldırıldı!
Bakan müjdeyi verdi: Tamamen kaldırıldı!
GİRİŞ 01.10.2017 06:51 GÜNCELLEME 01.10.2017 07:34
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Bakan Zeybekci, Japonya’ya yapılan kanatlı eti ihracatına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin önceki senelerde muhtelif hayvan hastalıkları nedeniyle Japonya’ya kanatlı eti ihraç edemediğini anımsatan Zeybekci, bu ülkenin kanatlı eti ve ürünlerinde 3 milyar doları aşan ithalatıyla en önemli pazar konumunda bulunduğunu kaydetti.

‘Önemli bir referans’

Zeybekci, bir ada olması sebebiyle gıda güvenliği ve hijyen uygulamaları konusunda dünyanın en hassas ülkelerinden biri olan Japonya’nın  Türkiye menşeli kanatlı eti ithalatı yasağını kaldırmış olmasının ülke için önemli bir referans teşkil ettiğini vurguladı.

Bakan Zeybekci, “Bu bağlamda Japonya pazarında yer edinilebilmesine yönelik çalışmalar son sürat yürütülüyor. Öte yandan Japonya pazarına giriş çalışmaları diğer Uzakdoğu ülkelerini de kapsayacak şekilde genişletilerek pazar çeşitliliğinin sağlanmasını ve başta kanatlı eti olmak üzere hayvansal ürünlerimizin söz konusu coğrafyadaki pazar payının artırılmasını amaçlıyoruz” dedi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 12
  • Aydın 6 yıl önce Şikayet Et
    Bende teknik bir mevzu ihraçatı diye sevinmiştim
    Cevapla
  • haber 6 yıl önce Şikayet Et
    Başlığı okuyunca MTV sandım
    Cevapla
  • doktor 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcımız olsun, tavuk fiyatları 2 katına çıkar şimdi nasılsa alıştık yüzde 50 zamlara
    Cevapla
  • Cengiz Y 6 yıl önce Şikayet Et
    Her ihraç malının fiyatı ikiye katlıyor.
    Cevapla
  • ₺Donsever 6 yıl önce Şikayet Et
    zaten ya tavuk ihraç edebilirsiniz yada yumurta olan yine bize olacak tavuğun kilosu 20 lira olur artik insallah makarna ihracati baslamaz yaksa acliktan ölüruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle