Geliri olmayan yaşlıya maaş

Yaşlılığı nedeniyle herhangi bir işte çalışamayan ve bu kişilere bakacak birilerinin de olmaması durumunda devlet tarafından vatandaşa aylık bağlanıyor.

Geliri olmayan yaşlıya maaş
Geliri olmayan yaşlıya maaş
GİRİŞ 30.09.2017 10:01 GÜNCELLEME 30.09.2017 10:01
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Bu aylığı almak artık daha kolay. Her türlü aylık geliri 420 TL’nin altında kalan, eşinden ve başka bir yerden geliri olmayanlar bu maaşı alabiliyor. Bu bir anlamda sosyal yardım.

ŞARTLARI KOLAY

Bu aylığın bağlanabilmesi için kişinin 65 yaşını tamamlamış olması gerekiyor. Bu kapsamda yaklaşık 900 bin kişi maaş alıyor. Aylığı almak isteyenler bulundukları ilçenin kaymakamlıklarına ve vakıflara başvuruda bulunabilir. Başvuru esnasında çok fazla belge ihtiyacı yok. Bürokratik engeller az. Amaç vatandaşın derdine çare olmak.

MÜRACAAT ÇOK BASİT

Müracaatta, ‘nüfus kayıt örneği’, ‘aylık talebi vasi tarafından yapılacaksa mahkeme tarafından verilmiş vasilik kararıyla’ birlikte yapılacak. Doldurulan ‘Yaşlılık Aylığı Başvuru Formu’ mal müdürlüklerine ya da defterdarlıklara verilecek. Başvuru işlemleri gerçekleştikten sonra incelemeler yapılacak ve kişinin yaşlılık maaşı alabileceği kesinleşirse başvuru Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) gönderilecek.

YORUMLAR 7
  • Eyt mağduru 6 yıl önce Şikayet Et
    Artık ssk li iş aramayın nasıl olsa 9 000 gün doldurmak zor. Alın yaşlılık maaşı karı Koca , bir emekli maaşı eder . Bizim gibi psikolojik rahatsız ds olmayın
    Cevapla
  • Valla 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu hükümetin yapmış olduğu hizmeti cumhuriyet dahi %1ni yapmamıştir bu gün maaş almayan vatandaş yoktur 1engelli maaşı 1000 tl 2 dul maaşı 550 tl 3 yaşlılık maaşı 775 tl 4 a bu da olsun En azından vergimiz fakir fukaraya gitsin
    Cevapla
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    devlet oduyor dogru.ödensinde...ama vatandasa vergiyi bindirip soludugu havadan vergi alarak yapilan hizmetler...bunlardan prim topluyor ...mtv ye %40 ÖİV' ne %50 zam geliyor...bizler vergi dilimi dussun diyoruz hukumet yukseltmeyi dusunuyor..
    Cevapla
  • SerbestAtış 6 yıl önce Şikayet Et
    100 bin 50 bin tl verip arabaya binmeyi biliyorsan vergisinide vereceksiniz yok öyle üç köfte beş kuruş uyanıklar....
    Cevapla
  • Hamza Kaplan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bütün vergilerden haberdar olduğunuza göre arabanız malınız mülkünüz varki biliyorsunuz ozaman ödeyeceksiniz ki devlet fakir fukaraya baksın, dünyadan haberiniz varmı..
    Cevapla
  • kerem 6 yıl önce Şikayet Et
    aylik maas ne kadar
    Cevapla
  • Özet 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel bir şey şükür .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle