O ilçede gizli bir hazine var!

INERMA'da konuşan Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı Başkanı Güven Önal, Bolu'nun 15 bin 371 nüfuslu ilçesi Göynük'te birkaç milyar tonluk kaya gazı rezervi bulunduğunu söyledi.

O ilçede gizli bir hazine var!
O ilçede gizli bir hazine var!
GİRİŞ 30.09.2017 10:39 GÜNCELLEME 30.09.2017 10:39
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin yeni hâzinesi kaya gazı olabilir. İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Enerji Hammaddeleri ve Enerji Zirvesi ile Sergisi'nde (INERMA) konuşan Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı Başkanı Güven Önal, Bolu'nun 15 bin 371 nüfuslu ilçesi Göynük'te birkaç milyar tonluk kaya gazı rezervi bulunduğunu söyledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı himayesinde, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı desteğiyle gerçekleşen INERMA'nın ikinci gününde enerji çeşitleri masaya yatırıldı. Ana sponsorluğunu Ciner Grubu'nun üstlendiği zirvenin ikinci gününde ısıtıldığında petrol ve gaz üreten organik bir kayaç türü olan shale gas (şeyi gazı) ya da bitümlü shale olarak da adlandırılan kaya gazı konuşuldu.

4 İLÇEDE REZERV BULUNUYOR

Önal, Türkiye'de özellikle Bolu Göynük bölgesinde birkaç milyar ton düzeyinde kaya gazlı karbonlu tabakalar olduğunu aktardı. Maden Tetkik Arama'nm (MTA) rezervleri araştırdığını belirten Önal "Yerel halkın bu durumdan haberi olduğunu sanmıyorum. Maden Tetkik Arama (MTA) şu anda araştırıyor" dedi.

Göynük'teki hidrokarbondan petrol ve kömür üretilebileceğini ifade eden Önal şöyle konuştu:

"Kaya gazı, dünyada doğalgaz yerine kullanılabiliyor. ABD'de çok önemli rezervler keşfedildi. Türkiye'de yeni araştırmaya başladık. Üretim aşamasına geçmiş değiliz, arama ve laboratuvar aşamasında. Kaya gazı Türkiye'ye 10 sene sonra gelir diye düşünüyorum."

Önal'ın verdiği bilgiye göre Göynük'ten sonra en fazla kaya gazı rezervi, Ankara'nın Beypazarı ile Nallıhan ve Konya'nın Ereğli, Niğde'nin Bor ilçelerinde bulunuyor.

BAZI ÜLKELER YASAKLADI

Önal'ın verdiği bilgiye göre kaya gazının üretimi Lüksemburg, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti ve Hollanda'da yasaklı, Türkiye'de ise üretim izni var.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 13
  • Almanci 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayilan ülkelerde neden yasaklanmış, onu anlatsanıza! Toprak çökmesi, kayması ve deprem riskini açıklasanıza!
    Cevapla
  • Selami Ucar 6 yıl önce Şikayet Et
    O zaman petrol ve doğal gaz da çıkartılmasın. Sonuçta yerin altından bir kütle çıkıyor ve orası boşalıyor. Risk olmadan birsey elde edemeyiz.
    Cevapla
  • TAŞKESTİ'Lİ 6 yıl önce Şikayet Et
    2018 mart ayında bolu ya büyük yatırımlar gelıyor arkadaslar TAŞKESTİ'Lİ olarak ilk yatırımlar bu bölgeye hızlı tren ve otoyol ardından kaya gazı madenleri turizm havalimanı türkıyenın en buyuk fuar alanı ve daha sayamadıgım yatırımlar onaylandı 2018 baslanıyor ve bununla bırlıkte iş olanagı daha niceleri sabır edin bekleyın ve değişimi görün
    Cevapla
  • SÜLEYMAN YILDIRIM 6 yıl önce Şikayet Et
    10 sene sonra gelirmiş. bas git işine. 10 sene kaldı mı bir çok şey için. varsa hemen, yoksa konuşmayın
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    aman alcak at tavuklarda yesin madem var oyle bir sey cikrsana piysaya sürsene
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle