Bağdat'tan flaş Türkiye açıklaması!

Irak hükümeti Türkiye'nin bölgeden petrol alırken sadece Bağdat yönetimini muhatap almayı kabul ettiğini duyurdu.

Bağdat'tan flaş Türkiye açıklaması!
Bağdat'tan flaş Türkiye açıklaması!
GİRİŞ 28.09.2017 09:21 GÜNCELLEME 28.09.2017 22:05
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Irak Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım ile Irak Başbakanı Haydar İbadi arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Yıldırım'ın Irak tarafından referandum konusunda atılacak her karara Türkiye'nin desteğini bildirdiği ifade edildi. 

Açıklamada, iki başbakan arasındaki görüşmede Türkiye'nin petrol ihracatı konusunda Bağdat yönetimini muhattap alma konusunda prensipte anlaştığı ifade edildi. 

KARAR, BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM İLE YAPILAN GÖRÜŞMEDE ALINMIŞ

Irak Başbakanı Haydar El-İbadi'nin ofisinden yapılan açıklamada, İbadi'nin Başbakan Binali Yıldırım'la görüştüğü belirtildi. Açıklamada petrol ticaretinin de söz konusu olduğu görüşmede Bağdat yönetimi, Başbakan Yıldırım'ın bu konuda Bağdat hükümetini muhatap alacaklarını belirttiği ifade edildi. Ancak İbadi'nin ofisinden yapılan açıklamada söz konusu adımların nasıl atılacağına ilişkin detaylar verilmedi. 

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Kuzey Irak'ta yapılan bağımsızlık referandumunun ardından yaptığı açıklamada, "Kuzey Irak bakalım petrolü hangi kanallarla nereye akıtacak veya nereye satacak ? Vana bizde. Vanayı kapattığımız an o iş de bitti" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 36
  • ANALİZ 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz K.Irak'ı al(a)mazsak, israil ve abd kürtleri soykırıma tabii tutacak. Olan her türlü kürtlere olacak. Ama kendi düşen ağlamaz. Biz de hiçbir şekilde o topraklardan mülteci kabul etmemeliyiz. Edersek bu kendi vatanımıza ihanettir. Merhamet değildir.
    Cevapla
  • Malatyalı 6 yıl önce Şikayet Et
    19. yüzyılda büyük Arnavutluk hayaliyle Osmanlıya isyan eden Balkan kökenlileri nasıl ülkene aldıysan, zamanı gelince onları da alırsın. Türkiye her zaman iyi niyetlidir. Ama bu dünya bunu kaldırmaz.
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    eeee niye zam yaptınız o zaman
    Cevapla
  • Omer 6 yıl önce Şikayet Et
    Oyle bi malin alicisi cok baska tedbilerde alinmali sinirimizi genisletmek gibi
    Cevapla
  • almanyali 6 yıl önce Şikayet Et
    barzaniyle devam etseydik bagimsizligini Kabul etmis olurduk irandan hic ses cikmiyor birseyl yapiyorlari kerkük türkmnleri Irak askerlerinden baska yabanci güc istemiyorlarmis yani bizide ordakiler siilermis ondanmidir nedir ne bicim türk bunlar bende onlar icin üzülüyordum yahu seni bir türk den baskasi dahami iyi korur sastim bu ise
    Cevapla
  • Malatyalı 6 yıl önce Şikayet Et
    Oradaki Türkmenler yıllarca türkiyeden hiç bir desdek alamadılar. Aslında şu anda da pek bir desdek alamıyorlar. Onlarda Kuzey Irak Kürt yönetimine karşı İranla hareket ediyorlar ne yapsınlar.
    Cevapla
  • öten horoz 6 yıl önce Şikayet Et
    farketmez iran olmasi israil olmasindan iyidir.
    Cevapla
  • memo. 6 yıl önce Şikayet Et
    petrolü alalım ama parasını ırak yönetimine verelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle