Draghi itiraf etti, bitcoin uçuşa geçti

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi’nin Bitcoin’i yasaklamanın veya kontrol etmenin bir yolu olmadığını söylemesi ile bu para birimi bugün 4.100 doların (14.600 TL) üzerini gördü.

Draghi itiraf etti, bitcoin uçuşa geçti
Draghi itiraf etti, bitcoin uçuşa geçti
GİRİŞ 27.09.2017 17:06 GÜNCELLEME 27.09.2017 17:06
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Çin’in sanal paraları engelleme girişimlerine karşın bitcoin bugün tekrar 4.100 doların (14.600 TL) üzerine çıktı. Bu yükselişin nedenlerinden birisi ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi’nin yaptığı açıklama oldu.

CoinTelegraph’ın haberine göre Draghi yaptığı bir sunumda Bitcoin’i yasaklamanın veya kontrol etmenin bir yolu olmadığını söyledi.

Çin’in sanal paraya getirdiği yasaklar ile ilgili kendisine yöneltilen soruyu Draghi, “Açıkçası bunları [sanal paralar] yasaklayacak veya kontrol edecek gücümüz yok. Burada sorulması gereken asıl soru bu paraların ekonomiyi nasıl etkileyeceği.” şeklinde yanıtladı.

Bitcoin’in yeniden yükselişe geçmesine neden olan bir diğer gelişme de Japonya’daki bankaların yeni bir sanal para birimi geliştirmek için çalışmalara başladığı yönündeki haberler oldu.

Bitcoin şu sıralar günlük bazda yüzde 3 artışla 4.070 dolardan, dünyanın en büyük ikinci sanal para birimi eteryum ise yüzde 1 artışla 295 dolardan işlem görüyor. 

YORUMLAR 8
  • wahwut 6 yıl önce Şikayet Et
    artık her şey sanal dünyadan yönetilmeye başladı. sanal para sanal vatandaşlık... Bu trende kaçıyor ne yazık ki. yerli otomobille yerli telefonla zaman kaybetmektense yazılıma önem vermemiz lazım
    Cevapla
  • DIKKAT 6 yıl önce Şikayet Et
    Sanal parayi kim icat etmis ne icin etmis!!!!!!!!!!!
    Cevapla
  • ahmet şeker 6 yıl önce Şikayet Et
    2010 da 100$ lık bitcoin alsaydım şimdi milyarderdim
    Cevapla
  • Seyit 6 yıl önce Şikayet Et
    Drahhinin nekadar bitcoin ni var acaba
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    alan adam essek tir
    Cevapla
  • 6 yıl önce Şikayet Et
    bitcoın kımsenın kontrolunde olamaz ınternet bırının kontrolune gırerse o baska a
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle