BoE’den bankalara borç uyarısı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının önce Çin ardından İngiltere’nin notlarını düşürmesi ardından bir önemli açıklama da İngiltere Merkez Bankası’ndan (BoE) geldi.

BoE’den bankalara borç uyarısı
BoE’den bankalara borç uyarısı
GİRİŞ 25.09.2017 14:04 GÜNCELLEME 25.09.2017 14:04

Muhtemel “borç krizi” ile ilgili uyarılar gelmeye devam ederken uluslararası derecelendirme kuruluşu S&P geçen hafta kredi büyümesi nedeniyle dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin’in hem ülke notunu hem de bazı bankaların notunu düşürmüştü.

Bu gelişme ardından İngiltere’nin kamu finansmanının dikkate değer şekilde zayıfladığını vurgulanan diğer uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Cuma günü aldığı kararla bu ülkenin de kredi notunu düşürmüştü.

Şimdi ise bir önemli açıklama da İngiltere Merkez Bankası’ndan (BoE) geldi. Banka yaptığı açıklamada ülkedeki tüketici kredilerinden kaynaklanan risklerin arttığını gerekçe göstererek bankalardan bu muhtemel riskler için 10 milyar sterlin ek sermaye bulundurmalarını istedi.

Ülkedeki tüketici kredilerindeki artışın bir risk yarattığını kaydeden banka yaşanacak bir resesyon durumunda bankaların vermiş olduğu borçların yüzde 20’sini (yaklaşık 30 milyar sterlin) geri alamayabileceği uyarısında bulundu.

KAYNAK: MİLLİYET