PTT'den personel alımına ilişkin flaş açıklama

PTT AŞ tarafından, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından verilen kararla yapılan bazı personel alımlarının yürütmesinin durdurulduğu açıkladı.

PTT'den personel alımına ilişkin flaş açıklama
PTT'den personel alımına ilişkin flaş açıklama
GİRİŞ 24.09.2017 12:00 GÜNCELLEME 24.09.2017 12:00
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, son günlerde personel alımında uygulanan yönetmelikle ilgili Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından verilen karara yönelik bazı haber ve yorumların kamuoyuna yansıdığı belirtilerek, konuya ilişkin açıklama yapma zorunluluğunun doğduğu ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan istihdam seferberliği kapsamında, PTT'nin bu yıl 5 bin personel istihdamı planladığı ve personel alımlarına hızla başladığı bilgisine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şirketimizce personel istihdamı 'Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde Çalıştırılacak İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmelik' gereğince yapılmaktadır. Buna göre, personel alımlarına ilişkin işlemler devam etmekteyken, Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası tarafından anılan yönetmeliğin ilgili hükümlerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle açılan davada, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından verilen karar şirketimize 13 Eylül 2017'de tebliğ edilmiştir. Söz konusu kararla şirketimizce yapılan 2017/2 ve 2017/3 personel alımlarının yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiş olduğundan, ilgili alım süresinde başvuru yapan adayların mağdur edilmemesi ve ihtiyaç duyulan personelin istihdamı için gerekli düzenlemeler yapılarak mevzuat çerçevesinde yeniden personel alımı ilanına çıkılacaktır." 

YORUMLAR 6
  • Veznedar 6 yıl önce Şikayet Et
    Adam magdur yaratmayalim diyip yeni binlerce magdur yaratiyorlar
    Cevapla
  • Ugur 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeniden yapilanma oluyor ne sendikadan ses cikiyor nede siyasilerden. Cumhurbaskani istihdam seferberligi cagrisi yapiyor bunlar teknik mudurlukleri ve teknik servisleri kapatiyor tasrada.
    Cevapla
  • Ugur 6 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaskanimiz Sayin R.T.Erdoğan tarafindan istihdam seferberligi baskadi ama bu kapsamda PTT de C gurubu 48 ilde teknik personel yapilanmasinda muhendis kadrolarini lav edildi.El gider mersine PTT gider tersine. Teknik mudurluk ve servisler kaldirilip isletme mudurluklerine baglanmis. Sozde istihdam seferberligi ozde teknik kadro daraltimi. Bu 48 ilde iki ihtisas mudurlugu icin mi Basmudur var. O zaman bu 48 ilde Basmudurluklerinde kaldirilmasi lazim. 1.sinif merkez mudurlerinden birini il muduru olarak atayin yada ile bir merkez muduru atayin diger merkez mudurluklerinide seflik yapip memur sayisini artirin hic mudure muhendise tasrada gerek kalmaz.
    Cevapla
  • m3hk 6 yıl önce Şikayet Et
    Sendikayı al aşağı edelim. Nedir bu sendikalardan memleketin cektiği.
    Cevapla
  • ayyıldız 6 yıl önce Şikayet Et
    sendikaları ve odaları kapatmak lazım..ne yaptıkları kim için çalıştıkları bile belli değil...haraç toplama merkezleri...
    Cevapla
  • serdar 6 yıl önce Şikayet Et
    Sendikalar olmasa %3 zammı bile zor görür memur. Saçmalamayın lütfen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle