'Türkiye 10 yıla kalmadan işçi ithal edecek'

Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, "Türkiye 10 yıla kalmadan işçi ithal edecek. İnsanlar iş beğenmiyor. İşçi arıyorsun, bulamıyorsun." dedi.

'Türkiye 10 yıla kalmadan işçi ithal edecek'
'Türkiye 10 yıla kalmadan işçi ithal edecek'
GİRİŞ 20.09.2017 15:33 GÜNCELLEME 20.09.2017 15:34
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Konukoğlu, Türkiye'de geçmişte ağır sanayinin bebeklerin emeklemesi gibi yavaş ilerlediğini ancak 10 yıldır yavaş yavaş yürümeye başladığını ifade ederek, ağır sanayide yapılan imalatları Türkiye'nin tercih ederek almasının ağır sanayiyi daha çabuk büyüteceğini söyledi.

Kore'ye gidildiğinde yabancı bir şey bulmanın zor ve satılan ürünlerin hep Kore üretimi olduğunu kaydeden Konukoğlu, "Türkiye'de ağır sanayiyi bütün dünyaya tanıtmamız için öncelikle kendi içimizde bunu kullanarak yukarıya çekmemiz lazım. İthal ürünlerin sonunu görüyoruz." dedi.

'Yerli mal bilinci oluşmadı'

Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye'nin gelecekte ağır sanayide ismini dünyaya duyurmaya başlayacağını ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İnsanların yerli mala karşı bir bilinci oluşmadı. 'Elin malı bizden iyi' deriz. Sanki yabancının malı bizden daha iyi. Mesela çelikte dünyadaki ülkeler ile aynı malzemeleri kullanıyoruz. CNC'de de dünyanın kullandığını kullanıyoruz. Biz emek yoğun sektör ile ağır sanayiyi birlikte götürmek zorundayız. Bizim başka yolumuz yok. Biz ağır sanayinin tamamını yapamayız, belirli bir süre lazım. Bu süre içerisinde emek yoğun sektörlerde devam edeceğiz. Benim idealim, Almanya gibi Türkiye'nin de işçi ithal etmesiydi. Türkiye 10 yıla kalmadan işçi ithal edecek. İnsanlar iş beğenmiyor. İşçi arıyorsun, bulamıyorsun. Gelen masa başı iş istiyor. Bunu kırmamız lazım."

'Çizme ellerinde kalacak'

Konukoğlu, devletin geçmişe göre Ar-Ge'yi daha fazla desteklediğini söyledi.

Türkiye'nin önünün açık olduğunu belirten Konukoğlu, "Türkiye, büyümeye devam edecek. Türkiye'yi sevmeyen ülkeler, Avrupa'daki yatırımcılara ülkemizi karalıyor. Bu karalama belli bir süre sonra geçecek. Usanacaklar. Bizim ayağımızdan ne kadar çekerse çeksinler, biz onların elinde çizmelerimizi bırakıp çıkacağız. Ellerinde çizme kalacak. Bu bir zaman meselesi." şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 61
  • vedat 6 yıl önce Şikayet Et
    zaten son beş yıldır 2 milyona yakin yabanci işciler var. afgan pakistanli suriye ve 80 bine yakin kaçak ermeni işci var irakli iranli çinli işci dolu ulke bunlar uyuyor galiba
    Cevapla
  • Seyit 6 yıl önce Şikayet Et
    Başkan haklı ,asgari ucreti beyenmezler amma çayı, şekeri bakkala yazdırır, telefona kontur alamaz,sabah akşam boşboş oyalanır, isbeyenmez. Atasözü: boş durmadan beleş çalışmak evladır.
    Cevapla
  • Atakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Gelecek dediklerin 5-6 sınıf ülke insanları onlarda üremekten başka bişey bilmezler böylece zamanla ülkemizde azınlığa düşeriz kendi insanımızı teşvik edecek hamleler yapmalıyız mesela asgari ücreti 2500 tl yaparak işe önce işverenler başlayabilir
    Cevapla
  • adil 6 yıl önce Şikayet Et
    12 saat çalış mesai yok maaş 1400 yemek 5 tlik tablot insanı boşver hayvan yemiyor sonra işçi bulamıyoruz :) ha birde yazın çok sıcak altında kışın donarak çalış sonra işçi bulamıyoruz. insana değer verenler personele doymuyor hatta herkes sırada bekliyor günlük çalışmaya sınırlama gelmeli tazminat devlette garanti altına alınmalı ve fazla mesai 3 kat olmalıki yetişmiş işçi gelmeye başlasın asgari ücret o zaman güçlü dinamik marka getirir.
    Cevapla
  • eşref yıldırım 6 yıl önce Şikayet Et
    işçi değil köle arıyorsunuz o yüzden....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle