Bakan Tüfenkcı tek tek anlattı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ikinci el otomotiv satışına yeni düzenleme getirilmesiyle ilgili ayrıntıları anlattı.

Bakan Tüfenkcı tek tek anlattı
Bakan Tüfenkcı tek tek anlattı
GİRİŞ 20.09.2017 14:57 GÜNCELLEME 20.09.2017 17:25
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ikinci el otomotiv satışına yeni düzenleme getirilmesiyle ilgili ayrıntıları anlattı. İkinci el düzenlemesini bitirdiklerini ve yayınlanmak üzere Başbakanlığa gönderdiklerini söyleyen Tüfenkci, " Özellikle ikinci el otomotiv piyasasının düzenlenmesi noktasında, bu mesleği yapan komisyoncuların belli bir nitelikte olmasını, her önüne gelenin bu işi yapmamasını amaçlıyoruz"dedi.

İkinci el otomotivde garanti sürecini başlatacaklarını söyleyen Tüfenkci, "Biliyorsunuz eğer siz orada etiketine, 'bu araç hasarsızdır' veya bakımını tam olarak yapıldığını söylüyorsanız belli bir km de, 5 bin km de garanti vermesini istiyoruz"dedi.  

EMLAK SEKTÖRÜNE DE DÜZENLEME GELECEK

Benzer bir düzenlemeyi emlakta da getireceklerini söyleyen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, " Aynı düzenlemeyi amaçlıyoruz. Ama emlak düzenlemesini, ikinci el otomotiv düzenlemesi yürürlüğe girdikten sonra Başbakanlığa göndermek istiyorum. Bununla ilgili çalışmalarımızı emlakta da paydaşlarımızla da devam ettiriyoruz. Orada da güvenli, emlak işi yapanların belli bir vasıfta olmasını, nitelikte olmasını istiyoruz. Sözleşmelerin şeffaf olmasını istiyoruz. İzlenebilir olmasını istiyoruz. Komisyon ücretlerinin net olarak belirlenmesini istiyoruz"diye konuştu. 

AMAÇ DOLANDIRICILIĞI ÖNLEMEK

Bakan Tüfenkci, her iki sektörde de yeni düzenlemedeki amacını, " Üreticilerin haklarını koruyabilmek, bu ticaretin belli bir kurallar içerisinde yapılmasını sağlamak ve buradaki suistimalleri ve dolandırıcılığı önlemek"olarak açıkladı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 16
  • karadayı 6 yıl önce Şikayet Et
    vay arkadaş. ben 3 ayda 5.000 km sürerim. digeri 1 senede sürer. hem ben arabayi hirpalamam. adam eşşek sürer gibi sürerse suclu ben mi olacagim. alan kişi acemidir. şanziman dagitirsa napacaz... begenen alır. sen inek aliyorsun. 2 ay sonra öluyor. onu napacaz. satan mi suclu olacak.
    Cevapla
  • Turkuaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar ikinci eli kişi garantili satamaz! Sanırım Avrupa'daki gibi ancak araba satan garajlar garanti verir Belçika'da mesela ikinci el bir arabaya km değilde bir sene Yada iki sene garanti yapıyorlar birde hersene arabalar kontrolörden geçiriyorlar emniyet kemeri bozuk olsa arabayı teknikten geciremiyorsun ve hersene aracın km kayıt altına alınıyor
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki halk yine düşünulmuyor.bakalım bundan kim rant sağlıycak.hiç şaşirmadim bu habere
    Cevapla
  • ... 6 yıl önce Şikayet Et
    Devletin vatandastan para koparmada yeni takdigi. 2. El fiyatlarda artisa neden olur...
    Cevapla
  • Kürt 6 yıl önce Şikayet Et
    Yetkili servisler bile araç arıza yapınca kullanıcı hatası deyip kendini taca atıyorken nasıl olacak o iş ??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle