Daireleri bitcoin ile satacak!

Dünyada büyük merak uyandıran, geçmiş orta vadede keskin yükselişler yaşayan ve ilgi odağı haline gelen Bitcoin, Türkiye’de gayrimenkul sektörüne girdi.

Daireleri bitcoin ile satacak!
Daireleri bitcoin ile satacak!
GİRİŞ 19.09.2017 14:53 GÜNCELLEME 19.09.2017 15:23
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sanal âlemde birçok alışveriş için kullanılan Bitcoin, Türkiye’de ilk defa bir konut projesinde uygulanacak. 

Ankara Beytepe’de Bilkent, İncek, Çayyolu, Ümitköy, Beysukent ve üniversitelere yakınlığıyla bilinen projeler, Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan bir uygulamaya imza atılıyor. Buradaki daireler, dünyada en büyük sanal para olan Bitcoin sistemi üzerinden de satın alınabilecek. 

Özellikle Bitcoin ile ödeme yaparak konut ve işyeri satın alınması ile ilgili kararın kripto para birimleri ile ilgilenenlerin ve de bu sisteme yeni dahil olanların kazançlarını değerlendirebilmesi için büyük bir fırsat olacağını belirten Proje Yönetim Firması Sahibi Erdal Daldaban “Sanal ya da başka bir deyişle dijital paranın artık küresel ekonomi için göz ardı edilemeyecek bir unsur hale geldiğini er ya da geç hayatımızda kalıcı bir biçimde yer bulacağını düşünüyoruz. Bu dijital para birimleri içinde en kayda değer ilerleyişi, teknik altyapı sağlamlığını ve bilinirliğini bitcoin sağladı ve Türk yatırımcısının da haklı olarak ilgisini çekti.” dedi. 

Bitcoin sayesinde  ödeme yapma ve hesaplar arası para transferi yapma gibi işlemlerin daha güvenli, hızlı ve daha ucuz hale geldiğini kaydeden Daldaban “Bitcoin herhangi bir Merkez Bankası’na bağlı olmadığı için konvansiyonel para birimlerini kontrol eden para politikalarından bağımsız ve kendi mecrasında hareket etmektedir.” şeklinde konuştu.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 4
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    hükümetin bitcoin i yasaklaması gerekli
    Cevapla
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Kimse bulaşmasın. Adı üstünde sanal para. Gerçek değil...
    Cevapla
  • Hhp 6 yıl önce Şikayet Et
    Sanki karapara aklama yöntemi
    Cevapla
  • Remzi 6 yıl önce Şikayet Et
    Kanunen suç.yasal hiçbir dayanağı yok. Ve bir anda tüm paranız elinizden alınabilir. Hiçbir ülkenin yasasının kontrolünde ve güvencesinde değilsiniz. Mavi balinadan farksız. Ediyorsunuz
    Cevapla