Bakan Fakıbaba mısır alım fiyatını açıkladı!

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Fakıbaba, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden mısır alım fiyatını duyurdu.

Bakan Fakıbaba mısır alım fiyatını açıkladı!
Bakan Fakıbaba mısır alım fiyatını açıkladı!
GİRİŞ 19.09.2017 12:11 GÜNCELLEME 19.09.2017 12:30
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, mısır üreticilerinin mağduriyetini önlemek amacıyla Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) üzerinden fiyatlara müdahale kararı aldıklarını belirterek, "Mısır alım fiyatımızı bugün itibarıyla ton başına 760 lira olarak belirledik." ifadelerini kullandı.

Mısır üreticilerinin bugüne kadar ürünlerini makul fiyatlardan sattığını hatırlatan Fakıbaba, ancak Güneydoğu'da hasadın yoğunluğu ile fiyatların gevşemeye başladığını gözlemlediklerini belirtti.

Fakıbaba, "Bu nedenle üretici kardeşlerimizin mağduriyetini önlemek amacıyla TMO üzerinden fiyatlara müdahale kararı aldık. Mısır alım fiyatımızı bugün itibarıyla ton başına 760 lira olarak belirledik. Üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    15 günlük ödeme süresi 1 haftaya indirildi ve çiftçi memnun değil. gözününsevdiğim Ecevit nerdesin 4-5-6 ay tmo nun önünde para bekleyen çiftçi bir haftayı beğenmiyor. geçen hafta oradaydım fındık serbest piyasada 11 tl idi. 15 kilo aldım tmo 10 lira demiş beğenmiyoruz piyasa 11 tl olan ürüne devlet ne vermeli anlayamadık.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakan, fındık üreticisinin şikayeti fındığın fiyatından. Siz ise bütün fındığı alacağız diyorsunuz. Fiyatından söz etmiyorsunuz. Maalesef sizde fos çıktınız.
    Cevapla
  • atakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bütün ürünlerde bu Aracıları tüccarları devlet aradan kaldırsın fiyatların yüksek olması hem tüketiciyi hemde sömüren tüccar yüzünden üretici mağdur oluyor 7 bölgede üretici kooperatifleri kurulmalı kendi ürünlerini kendileri pazarlamalidir
    Cevapla
  • mişmiş 6 yıl önce Şikayet Et
    işte böyle olmalı... çiftçi zaten zor durumda birde fırsatçıların eline düştümü vay haline.. sayın bakanım kayısı içinde açıklama olacak mı ?
    Cevapla
  • emekli 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım. Çukurova da mısır hasadı bitti. Geçmiş olsun.
    Cevapla