Et ithalatında yeni karar!

Bakanlar kurulu, sığır etinin bazı kemikli parçalarının ithalatında gümrük vergisi sıfır olarak uygulama kararı aldı.

Et ithalatında yeni karar!
Et ithalatında yeni karar!
GİRİŞ 16.09.2017 11:22 GÜNCELLEME 16.09.2017 11:25
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Et ve Süt Kurumunca (ESK) kullanılacak sığır etinin bazı kemikli parçalarının ithalatında gümrük vergisi sıfır olarak uygulanacak.

Bakalar kurulunun "Avrupa Bi̇rli̇ği̇ Menşeli̇ Bazı Tarım Ürünleri̇ İthalatında Tari̇fe Kontenjanı Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Kararı" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, "Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğünce Kullanılmak Üzere Sığır Eti İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Karar" çerçevesinde, bu yılın sonuna kadar ithalatı yapılacak "diğer kemikli parçalar" için gümrük vergisi sıfır olarak uygulanacak. Kararla ilgili durum Ekonomi Bakanlığınca yürütülecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Thurgau 6 yıl önce Şikayet Et
    Et fiyati bu kadar yuksek olmasinin sebebi hayvancilik ile ugrasanlar. İsvicrede hayvanlar ot ile besleniyor hayvanlar meraya saliniyor ve yilda iki uc defa ot bicerek kisin yem olarak veriliyor calisiyorlar . Ya bizde kahveden cikmiyor okeyin basindan kalkamiyorlar . Daya yemi .
    Cevapla
  • zaza aydo 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu ithalat izni değil , köyleri boşaltma kararıdır
    Cevapla
  • Helal 6 yıl önce Şikayet Et
    Biraz daha vurun yerli üreticiye. İyice belini kırın ki bir daha ayağa kalkamasın. Yazıklar olsun sizin ithalat aşkınıza.
    Cevapla