Tarımsal üretime yüzde 50 hibe

Tarımsal ve hayvansal üretim ile kırsal ekonomik altyapı yatırım konularına yüzde 50 oranında hibe desteği verilecek.

Tarımsal üretime yüzde 50 hibe
Tarımsal üretime yüzde 50 hibe
GİRİŞ 13.09.2017 10:25 GÜNCELLEME 13.09.2017 10:25

Tarımsal ve hayvansal üretim ile kırsal ekonomik altyapı yatırım konularına, yatırıma esas tutarın yüzde 50'si oranında hibe desteği verilmesine dair tebliğ Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Belirlenen yatırım konularında hibeye esas proje tutarı, yatırım niteliği yeni tesis olan başvurularda 2 milyon TL, yatırım niteliği kapasite artırımı veya teknoloji yenileme olan başvurularda 1.5 milyon TL, yatırım niteliği tamamlama olan başvurularda ise 1.75 milyon TL'yi geçemeyecek. Hibeye esas proje tutarı alt limiti de en az 30 bin lira olarak belirlendi.

Tebliğ kapsamında, tarımsal hayvansal ve bitkisel ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı, faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı veya teknoloji yenilenmesi, tamamlanması, yenilenebilir enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımı, kırsal turizm yatırımları hibe desteğine konu edilebilecek.

Yatırımcılar tüm yatırım konularında ülke genelinde sadece bir adet proje başvurusunda bulunabilecek. Destekten yararlanmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler, bugünden itibaren 90 gün içinde www.tarım.gov.tr internet adresine başvuru yapılabilecek.