Erdoğan'dan flaş faiz açıklaması!

Kazakistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, faiz oranları hakkında harekete geçileceğinin sinyalini verdi.

Erdoğan'dan flaş faiz açıklaması!
Erdoğan'dan flaş faiz açıklaması!
GİRİŞ 12.09.2017 00:00 GÜNCELLEME 12.09.2017 00:01
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Dönüş yolunda Türkiye ekonomisi ve atılacak adımlar hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan Hazırlıkları sürdürülen 180 günlük eylem planı hakkında "Bütün bakan arkadaşlarım hazırlıklarını Başbakanımıza getiriyor. Başbakanımız da çalışmalarını bitirip bana takdim edecek. Ben de çalışmaları bitirip inşallah adımlarımızı atacağız."  dedi.

ERDOĞAN'DAN KRİTİK FAİZ AÇIKLAMASI

Bankaların faiz oranlarıyla ilgili gerekli adımların atılacağı sinyalini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Gelişmelerdeki güzelliklere baktığımızda bankaların kredi olayındaki tutuculuğunu kesinlikle aşacağız. Kesinlikle sıkıştıracağız. Devlet bankaları başta olmak üzere üzerine gideceğiz. Özellikle yatırımcımız krediye rahat erişebilmesi lazım ki bu adımlar atılabilsin. Bunun önünü devlet olarak açalım dedik açıldı ama bu yeterli değil. Bankaların da bu işi kolaylaştırması lazım böyle yüzde 15, 16’lara varan faizlerle olmaz. Aşağı çekilmesi lazım. Bu konuda sinyallerimizi verdik. Sayın Başbakanımızla beraber ilgili bankaları konuşacağız. Diyeceğiz ki, bunu aşağı çekeceksiniz ona göre biz sürümden kazanacağız. Yatırımcıyı köşeye sıkıştırarak değil. Bunu yapınca hem yatırımda farklı bir süreç olacak. İnanıyorum ki Türkiye farklı bir kalkınma performansını elde edecek. Mesela Merkez Bankası döviz rezervi 106’ya düştü bir ara, şimdi 112 milyar dolara ulaşmış vaziyette. Biz biliyorsunuz biz döviz rezervini 27,5 milyar dolardın teslim aldık 15 yıl önce. O zaman IMF’ye olan borcumuz 23,5 milyor dolardı. IMF 2013’te bitti. Merkez 135’e kadar bir ara çıktı. Tam o Gezi noktasında oldu faiz 4,6’ydı. Zaten orada çılgına döndüler ve darbeyi vurdular. Bu ülkelerin adını vermeyeceğim, mercilerin adını siz de biliyorsunuz. Aynı şeyleri başka yerlerde yapıyorlar ama Türkiye’de başarılı olamadılar. Bugün işte Venezuela devlet başkanı ile konuşurken o da bu noktada aynen bizde oynanan oyun neyse  orada da aynı oyunu oynadılar. Aktörler aynı aktörler. İnşallah bunları aşmış olacağız." dedi

YORUMLAR 34
  • Murat Yenilmez 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu hükümetin vatandaşın refah seviyesini yükseltmek için daha çok çalışması gerekir.Hükümeti ekonomi sahasında fevkalade başarısız buluyorum.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Riba Faiz haramdır.Faiz yiyenlerin ahirette ve kabirden dirilişte ne şekilde olacaklarını Allah ve Resülu bildirmiştir.Bir toplumdaki anarşinin huzursuzlukların kargaşaların bereketsizliklerin iç çatışmaların zulumatın nedeni faiz zina içki ahlaksızlıklar fuhuş kumar vs gibi günahlardır.Rabbim bizleri muhafaza etsin.
    Cevapla
  • ahmi 6 yıl önce Şikayet Et
    Vay arkadaş. Faizin haram oluşunu da hadisle izah ediyorsun ya.. Ayette yok mu ki.
    Cevapla
  • Nihavend 6 yıl önce Şikayet Et
    Faiz haramdır. Reis kaldır artık faizi.
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    devlet bankaları çeksin 1.in altına diğerleri müşteri bulamaz
    Cevapla
  • Kocasolak 6 yıl önce Şikayet Et
    Reisim getir havuz sistemini fsiz lobisi bitsin, ha birde yerli ve milli ekonomi tv kanalı ŞART OLDU meydan blomberg faiz lobisi borazanına kalmış durumda. Allah yar ve yardımcın olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle