Marketlere tepki için öyle bir şey yaptı ki...

Sakarya'nın Serdivan İlçesi'nde kırtasiyecilik yapan Bekir Çelebi, marketlerin kırtasiye ürünleri satmalarına tepki göstererek iş yerinde meyve-sebze satmaya başladı.

Marketlere tepki için öyle bir şey yaptı ki...
Marketlere tepki için öyle bir şey yaptı ki...
GİRİŞ 11.09.2017 15:00 GÜNCELLEME 11.09.2017 15:50
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Serdivan'da iki büyük alışveriş merkezinin ortasındaki kırtasiyecilik yapan Bekir Çelebi, farklı bir eylem başlattı. Bekir Çelebi, kırtasiyelerin satış yaptığı okul sezonu öncesi süreci fırsat bilip reyonlarını okul ürünleriyle dolduran marketlere tepki olarak iş yerine manav reyonu kurdu. Kırtasiye önündeki tezgahta meyve ve sebze satmaya başlayan Bekir Çelebi, meslektaşlarını da bu eyleme destek vermeye davet etti.

Bekir Çelebi marketlerin bu süreçte küçük esnafın tükenmesine sebep olduğunu belirterek, "Ben esnaf çocuğuyum. Kırtasiye işine gireli 3 yıl oluyor. Bu uygulamamız öncelikle küçük esnafın tükenmesi her tarafta AVM'lerin açılması, marketlerde had hudut bilmez bir halde ürün çeşitliliğinin artması, neredeyse mutfak dolabı koyacak kadar, kitaplık dahi satmaya başlaması. Kırtasiye reyonu velevki diyelim olabilir, birkaç kalemden mal satılabilir ama bugün marketlerin, zincirlerin çoğu neredeyse kırtasiyeye dönmüş vaziyette. Okula gitmeden önce kendilerine çağırıyorlar bütün öğrencileri" dedi.

Marketlerin bu 1 aylık süreci fırsatçılığa çevirerek ticari ahlakı yok ettiğini kaydeden Çelebi şöyle konuştu:

"Biz bütün yaz boyunca burada 10 kuruşa fotokopi çektik, 10 kuruşa zarf sattık. En nihayetinde, burada dükkanımızın önü cephesi olduğu kadar geniş. Yazın sıcak günlerinde biz buraya dondurma tezgahı koyup, masalarımızı koyup burada dondurma satabilirdik veya karpuz döneminde Adana'dan karpuz getirip burada karpuz da satabilirdik. Ticaretin ahlakı var diye düşünüyoruz. Bunun uygun olmadığını düşünüyoruz. Özellikle bu 15-20 günde, hatta 1 aylık sezonu bir fırsatçılığa dönüştürerek bütün marketlerin, hatta AVM'lerdeki elbise mağazalarının dahi kırtasiye ürünü satma olayını böyle protesto etmeyi düşündük ve bu uygulamayı başlattık"

YORUMLAR 55
  • Özgür 6 yıl önce Şikayet Et
    Bak ben geçen yıl marketimde toptan kırtasiye alacak yer bulamadım.. Yok satmamak için Avm zincir mağazadan aldığım 3 -5 çeşit kalem malı 25krş üzerine koyup sattım.. beş müşteriden üçü bu ne biçim ürün dediler... Kalemi aça aça kalem bitti adi dediler... Market satar 3. sınıf malı, kırtasiyeci satar kaliteli malı.. Doğan ile BMW nin fiyatı aynı mı ? Paralar bitince anca yerel marketlere gelirler... Alırken kedi öderken aslan kesiliyorlar. Yerel marketlerde kaliteli ürün vardır.. Avm lerde fason ürünler satılır.. Dandink.... adi.... Bu konu ile ilgili çok şey konuşulur ama neyse... Deve diken misali... tam gaz devam edin
    Cevapla
  • Yasin guclu 6 yıl önce Şikayet Et
    Ticaretteki ahlaktan bahsediyorsun.. insanlik bitmis edep ahlak bitmiş.. sen çok sey istiyorsun bu beklentilerinle cok sey kaybedersin.. doldur manavi da dondurmayi da herseyi sat gitsin..
    Cevapla
  • özkonyalı 6 yıl önce Şikayet Et
    dayı gavun garpuz sat. kesmece olsun
    Cevapla
  • IYI 6 yıl önce Şikayet Et
    Emmi oğlu çaktırmadan marketçiliğe başlamış.
    Cevapla
  • hak 6 yıl önce Şikayet Et
    internette 25 lira olan kitap sizde 45 ten aşağı değil ha keza diğer ürünlerde o şekil. insanları bunlara zorlayan kim düşünmek elzem
    Cevapla
  • ramazan37 6 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten ya geçenlerde kitap aldık çarşıda 50 tl netten 20 tl ye aldık. 50 tl ye satanda para kazanıyor 20 tl ye satanda....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle