THY'de hedef 500 uçak

Türk Hava Yolları'nın (THY) 2023 makro hedefleri kapsamında, 500 yolcu ve kargo uçağıyla operasyon yapan dünyanın en büyük 5 hava yollarından biri olmak olduğu açıklandı.

THY'de hedef 500 uçak
THY'de hedef 500 uçak
GİRİŞ 09.09.2017 12:28 GÜNCELLEME 09.09.2017 12:28

Türk Hava Yolları (THY) Orta Avrupa  Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Fatih Cığal, İsviçre'nin kendileri için çok önemli bir nokta olduğunu  vurgulayarak, "Çünkü, hem Türk soydaşlarımızın yaşadığı, hem de ciddi iş  ortaklarımızın ve büyük müşterilerimizin olduğu, haftada 64 sefer  gerçekleştirdiğimiz, yıllık yaklaşık 700 bin yolcu taşıdığımız bir pazar. Sadece  Türkiye'ye değil, aktarmalı seferlerle Afrika'ya, Ortadoğu'ya, Hint yarım adasına  hatta Güney Amerika'ya İsviçre'den ciddi oranda yolcu taşıyoruz." diye konuştu.

Öncelikli hedeflerinin, ülkeler arasındaki ticareti artırmak için hava  yolu köprüsü oluşturmak olduğunu dile getiren Cığal, İsviçre'ye Zürih, Cenevre ve  Basel kentlerinden günün her saat diliminde İstanbul'a uçuş gerçekleştirdiklerini  anlattı. Türkiye'de yatırım yapmak isteyen İsviçrelilere günün her saatinde  "en  az zaman harcayarak" Türkiye'deki istedikleri noktaya alternatifli uçuş imkanı  sağladıklarına dikkati çeken Çığal, bunun yatırım yapacak iş adamları için çok  kıymetli olduğunu kaydetti.

"İsviçre'de hedef 1.5 milyon yolcu taşımak"

Çığal, İsviçre-Türkiye arasında sadece yolcu değil, Turkish Cargo  vasıtasıyla ciddi oranda kargo taşımacılığı yaptıklarının altını çizdi. Cığal,  "Müşterilerimizin ürünlerini güvenilir ve en kısa sürede Türkiye'de ve İsviçre'de  istedikleri noktaya aynı gün içerisinde ulaştırmış oluyoruz." ifadelerini  kullandı.

İstanbul Atatürk Havalimanının kapasitenin kısıtlı olmasından dolayı  istedikleri frekans sayılarına ulaşamadıklarına işaret eden Çığal, üçüncü  havaalanının açılmasını heyacanla beklediklerini söyledi.

Çığal, yeni havaalanının açılmasıyla birlikte İsviçre'deki yıllık  yolcu kapasitesini önümüzdeki 5 yılda 2 kat artırarak 1.5 milyon civarına  çıkarmayı hedefledikleri bilgisini paylaştı.

THY'nin hedefleriyle ilgili bilgiler de paylaşan Cığal, şöyle konuştu:

"2023 makro hedefimiz kapsamında 500 yolcu ve kargo uçağıyla operasyon  yapan dünyanın en büyük 5 havayollarından bir tanesi olmak var. Bu hedef  doğrultusunda muhtemelen Avrupa'nın en fazla yolcu taşıyan, pazara ürün olarak en  fazla koltuk sunan havayolu şirketi olacağız. 2017 başından şu ana kadar  baktığımız zaman ulusal bayrak taşıyıcıları ya da tam servis veren havayolları  arasında Avrupa'da en fazla koltuk kapasitesine sahip havayoluyuz. Düşük  maliyetli havayolu şirketleri (Easyjet ve Ryanair) hesaba katıldığında ise üçüncü  sıradayız."

"Üçüncü havalimanını dört gözle bekliyoruz"

 Cığal, uçuş sayılarının az olduğu Güney Amerika ve Uzakdoğu Asya'da  daha fazla noktaya sefer gerçekleştirmeyi planladıklarını belirterek, küresel  ölçekte dünyada yolcuların ilk iki tercihi arasındaki yer alan havayolu şirketi  olmayı hedeflediklerini vurguladı.Cığal, THY'nin uçuş noktası açısından dünyanın  dördüncü büyük, uçulan ülke sayısı bakımından da dünyanın en büyük havayolu  şirketi olduğunun altını çizdi.

İstanbul'da önümüzdeki yıl hizmete açılması beklenen yeni havaalanında  operasyon yapmayı dört gözle beklediklerini dile getiren Cığal, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki yıl Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü olan 29 Ekim'de  operasyona başlamış olacağız. Böylelikle yıllık mevcut 65-70 milyon civarı yolcu  kapasitesi olan İstanbul Atatürk Havalimanından ilk etapta 90 milyon yolcu  kapasitesi olan bir havalimanına geçmiş olacağız. Bu ilave 20 milyonluk kapasite  öncelikle bize daha fazla uçuş yapma imkanı sağlayacak. Transfer yolcularının  bekleme sürelerinde de çok ciddi iyileşmeler olacak. Bu iyileşmeler bizim  yolcularımıza çok daha kaliteli ürün sunmamıza, bunun da THY ürünlerinin daha  fazla rağbet görmesine ve daha fazla yolcu taşımımamıza vesile olacağını  bekliyoruz."

KAYNAK: AA