Tüm maaşlar ona göre hesaplanıyordu ama...

Devlet memurları için tüm hesaplamalarda en yüksek devlet memuru makamı olan Başbakanlık müsteşarının maaşı dikkate alınır. Ancak o makam kaldırılıyor.

Tüm maaşlar ona göre hesaplanıyordu ama...
Tüm maaşlar ona göre hesaplanıyordu ama...
GİRİŞ 07.09.2017 12:22 GÜNCELLEME 07.09.2017 12:22
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

SON anayasa değişikliğine göre 2019’da yürürlüğe girecek Cumhurbaşkanlığı sistemiyle vekil ve üst düzey bürokrat maaşlarına, “en yüksek devlet memuru” olarak temel oluşturan Başbakanlık müsteşarlığı ile birlikte Cumhurbaşkanlığı genel sekreterliğinin ortadan kalkacak olması, yeni dönemin “en yüksek devlet memuru”nun kim olacağı sorusunu gündeme getirdi. 

Milletvekilleri, tüm yargı mensuplarının maaşları belirlenirken en yüksek devlet memurunun maaşı kriter olarak kabul ediliyor. Memurlara verilen özel tazminat hesaplamalarında ve kurul başkan ile üyeliklerinin maaş hesaplamasında yine en yüksek devlet memuru maaşı esas alınıyor. Anayasa değişikliğinin referandumda kabul edilmesinin ardından Meclis ve bürokrasi kulislerinin güncel tartışma başlıklarından biri en yüksek devlet memurunun kim olacağı haline geldi. “Bu konuda bir boşluk oluşmaması için mutlaka bir düzenlemeye gidilmesi zorunluluğu var” değerlendirmesi öne çıkarken, kulislere yansıyan ilk çalışmalarda, milletvekilleri, yargı üyelerinin maaşları ve memurların özel tazminatları için kıstas kabul edilen en yüksek devlet memuru ifadesinin yerine katsayı ve gösterge konulmasının yeterli olabileceği, ancak milletvekili maaşları için Anayasa’da ‘en yüksek devlet memuru” ifadesi yer aldığı için buraya bir makam yazılması gerekebileceği vurgulanıyor. 

YASADA HÜKÜM VAR

Bürokraside yapılan çalışmalarda en yüksek devlet memuru ifadesinin yerine Başbakanlık müsteşarının gösterge ve katsayılarının konulmasının yeterli olacağı düşünülüyor.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 9
  • Memur eşi 6 yıl önce Şikayet Et
    27 yılık polis olan eşim.Hain 15 Temmuz darbe girişimi sonrası cezaevine girdi çıktı ihraç oldu.sgk dan emekli oldu verilen para bir araba parası değil.Yıllarca gurbet gezdik.cocuklarim baba ile bayram tatil yapmadan büyüdü..işin acısı hainlerle hiç bir ilgimiz yokken çalıştığı şube den dolayı bu acıları yaşadık.Devletimiz için milletimiz için sabır ediyoruz sesimiz çıkmıyor.ama bu değil olmamalı.bütün ter döken çalışan hakkını almalı alsin.birileri duysun bizi nolur lütfen ŞEREFİYLE ÇALIŞAN ESIMI SEHID OLACAK DIYE BEKLEDİM..Hain damgası yaktı yıktı bizi..ALLAH rızası için DEVLETİM YETKİLİLER DUYUN BIZI..
    Cevapla
  • s.cetin 6 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar ayrimcilik olmaz ya yazik isciye.ayliklari en yuksek maastan hesaplaniyor emekli maasi en yuksek pirimden hesaplaniyor olmaz boyle carpiklik isci ne yapsin en dusuk emekli piriminden baslar en dusuk askeri ucretten baslar isci kardeslerim tr vatandasi degilmi ayipdir ya ísterimki bu carpiklik bir an once duzeltilsin.isci ve memur ayni hakl;ara sahip olsun.isci olmasa memurun masa basinda ne isi var.sabah evden ise cikan herkes iscidir bir masa basinda oturur biri sanayide cekic sallar fark yok bunda .o halde aylik ve emekli ayliklarinada ayni sekilde ayrim yapilmadan yansimasi gerekdigini dusunuyorum.
    Cevapla
  • Memur 6 yıl önce Şikayet Et
    Memur olarak ayni kanaati taşıyorum kardeş. Özellikle emekli maaşının ünvana bakılmaksızın eşit olmasından yanayım. Çünkü bir ömür işçide çiftçide memurda askerde polis herkes emek veriyo ter döküyor. Kimsenin emeği başkasının emeğinden kıymetli değil sonuçta.farklı kulvarlarda herkes bu millet için alın teri döküyorsa emekli oluncada istisnasız aynı şartlarda emekli olmalı.
    Cevapla
  • s.cetin 6 yıl önce Şikayet Et
    bu ne kardesim.hersey devlet memuruna calisiyor maaslari bile en yuksek devlet memuru uzerinden hesaplaniyor.peki isciye haksizlik olmuyormu?isci ne yapsin en dusuk askeri ucrele.isci olmasa memurun isi ne masa basinda?isterimki isci ve devlet memurlari arasindaki adaletsizlik ortadan kaldirisin isci memur esit hale getirilsin.bu tur maas ayarlamasi isvi ve memur arasinda ayrimciliga yol aciyo. kendi gorusum bu
    Cevapla
  • Orhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Memur maaşlarını yetkili sendika belirleyin.
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    asgeri ücret endeskli olması lazım memur maaşlarının zaten sistem başından yanlış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle