Bulgaristan ile enerji işbirliğinde mutabakat

Enerji Bakanı Berat Albayrak, Bulgaristan’da Başbakan Borissov ve mevkidaşı ile bir araya geldi. Elektrik ve doğalgazda işbirliği kararı alındı

GİRİŞ 07.09.2017 06:54 GÜNCELLEME 07.09.2017 09:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borissov ve Enerji Bakanı Temenuzkha Petkova ile Sofya'da bir araya geldi. Dün öğle saatlerinde Sofya'ya ulaşan Albayrak'ı, Bulgaristanlı mevkidaşı karşıladı. İki bakan baş başa görüşmenin ardından heyetlerarası görüşmeye başkanlık ettiler. Albayrak, bu görüşmelerin ardından Başbakan Boyko Borissov tarafından kabul edildi. Albayrak'ın Başbakan Borissov ve Enerji Bakanı Temenuzkha görüşmelerinde iki ülke arasındaki enerji işbirliğine dair meselelerin ele alındığı öğrenildi. Her iki bakanın doğalgaz ve elektrik alanlarında yüksek işbirliği potansiyelini harekete geçirme konusunda mutabakata vardıkları ifade edildi.

ORTAK DOĞALGAZ HATTI

İki bakan Türkiye-Bulgaristan Enterkonektör (ITB) (ortak doğalgaz iletim ağı) projesinin gerçekleştirilmesi için kararlılıklarını bildirirken, gerekli çalışmaların başlaması için iki hükümetin güçlü desteği olduğunu belirttiler. İki bakan ayrıca, iki ülke arasındaki net transfer kapasitesinin artırılarak, Avrupa Elektrik İletim Ağı ENTSO-E Bölgesi'ne enerji ticareti hacminin büyütülmesi ve ENTSO-E bağlantısının güçlendirilmesine yönelik yatırım çalışmalarını desteklediklerini ifade ettiler.
KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 3
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    bulgarla olan isden hayir cikmaz.
    Cevapla
  • SAMİLYUCE 6 yıl önce Şikayet Et
    ÖNCE MERİÇ NEHRİNE ve KOLLARINA ORTAK HİDRO ELEKTRİK SANTRALLARI YAPMAKLA İŞE BAİLANMALI. ÇÜNKÜ: Hem sel baskınlarından kurtuluruz hem de ELEKTRİK ÜRETİMİ İLE EKONOMİYE KATKI SAĞLARIZ. Tespitler yapılarak hiç masrafsız YAP-İŞLET-DEVRET modeli. Doğalga boru hatları ile hem onlar hem biz kazanırız.
    Cevapla
  • İsa 6 yıl önce Şikayet Et
    Tanap Bulgaristan'dan geçmeli başka yolu yok
    Cevapla