Millî füzeler için stratejik adım

Rusya ile S-400 konusunda önemli bir anlaşma adım adım yaklaşan Türkiye, füzeler konusunda stratejik projelerin yönetimi ve doğru kararların alınması için bir kurul oluşturdu

Millî füzeler için stratejik adım
Millî füzeler için stratejik adım
GİRİŞ 05.09.2017 09:33 GÜNCELLEME 05.09.2017 09:33
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Hava savunma sistemi için Rusya ile S-400 konusunda önemli bir anlaşma yapan Türkiye, füzeler konusunda stratejik projelerin yönetimi ve doğru kararların alınması için bir kurul oluşturdu.

ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Bayram öncesi Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) tarafından oluşturulan kurulda Millî Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, ASELSAN, askerî yetkililer, emekli askerler, sektörün uzmanları ve kıdemli mühendisler yer alacak. Kurul, bütün çalışmalarını ortak bir sinerji ile geliştirilecek yerel füzelere odaklayacak.  

BÜROKRASİ AZALACAK
Bora ve Khan füzelerini geliştiren Türkiye, daha uzun menzillerde füze kalkanı oluşturmaya çalışacak. Kandili vurabilecek menzile sahip Bora füzesini geliştiren SSM, kurul ile daha büyük ölçekli projeler için yapılan çalışmaların bürokrasi ve siyasetten etkilenmesini önlemiş olacak.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 19
  • Deniz 6 yıl önce Şikayet Et
    Bütün silah sistemlerimizi Milli Çip ile yapmalıyız. Beyni Türk olmayan silah bizim olamaz. Hem Yazılım hem de İşlemci yerli ve milli olmalıdır. Nokta...
    Cevapla
  • Osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Malesef bu akıllı işi ama dahiyane değil. Çok daha büyük düşünmemiz lazım. Biz 100 sene geriden gelerek bunları kısa sürede yakalamayamayız. Zira onlar da hergün yeni birşey icat ediyor. Özet olarak tüm dünya yı aynı teknolojik seviyeye getirmemiz lazım. Teknolojiyi sıfırlamamız lazım. Yeterli güçteki bir Güneş patlaması bunu yapabilir. Bu etkiyi taklit eden elektro manyetik bombalar veya cihazlar üretilmeli ve dünya da biz de sonumuzu getirecek kontrolsüz teknolojik gelişim çılgınlığından kurtarılmalı. Ya da dua edelim de güneş patlaması olsun.
    Cevapla
  • Muttaki 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne içiyorsun birader?
    Cevapla
  • Fehmi 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH musluman turkun aklini idrakini acik tutsun bu yurek birlikte carptikca kim durur turkun karsisinda ucak gemiside sart nukleer bombada
    Cevapla
  • MuRaT 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir CHP'li olarak bende artık AK Partiyi destekliyorum. ❤ Helal olsun size.
    Cevapla
  • isviçreli 6 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey korenin füzelerinden sonra bizimkiler bayramlarda cocuklarin attigi füze gibi kaliyor yahu.
    Cevapla
  • Mustafa Yılmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    Daha önceleri mantar tabancası bile yapamıyorduk! İsarail kendi mi yaptı atom bombasını? K. Kore demek Çin demek!
    Cevapla
  • Turk 6 yıl önce Şikayet Et
    isvicrede oldugun kadar ulke icindeki sorunlarada bir okadar uzak oldugun bellidir.Bu yuzden seni kinamiyorum ama bilmen gereken birsey varsa oda; kore de herkez devlete calisir devleti icin calisir.bizdekiler gibi hainlik pesinde kosmaz..sizde orada invec icin hainlik pesinde kosmazssiniz onlardan olmadiginiz halde..bizim icimizdekiler bizden olmadigi halde bizim gibi davranarak yinede hainlikte geri durmuyorlar..az beynini gelistir gercekleri gor..okadar sorun icinde bile boyle gelisiyorsak, AKP hukumeti oncesi neden yapilmadi bunlar diye sormaniz lazimdir..orada karpuz gibi yatarak yasamayin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle