O ülkeden dijital para yasağı

Çin, son dönemde büyük ilgi gören blockchain teknolojisiyle yeni dijital para birimi yayınını yasakladığını duyurdu

O ülkeden dijital para yasağı
O ülkeden dijital para yasağı
GİRİŞ 05.09.2017 09:16 GÜNCELLEME 05.09.2017 09:19
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Çin Merkez Bankası, dijital para pazarına en sert düzenlemeleri getirerek, dijital para halka arzı tekliflerinin yasadışı olduğunu ve ilgili toplayıcı faaliyetlerin derhal durdurulacağını açıkladı.

BusinessHT'nin haberine göre Çin Halk Bankası (PBoC) internet sitesinde "Initial Coin Offerrings (ICO)" hakkındaki soruşturmaları tamamladığını ve halihazırda tamamlanmış olan yasal ihlalleri cezalandırırken gelecekteki teklifleri cezalandıracağını açıkladı.

Düzenleyiciler, para kazananlara geri ödeme yapmaları gerektiğini söyledi, ancak paranın yatırımcılara nasıl geri ödeneceğini belirtmedi.

PBoC ifadesinde, tüm kripto para birimlerinin ticaretinin ve kullanımının artık Çin'de yasadışı olabileceğini önermekte. PBoC, "para otoriteleri tarafından verilmeyen ... sanal para birimlerinin, paraya eşdeğer yasal statüye sahip olmadığını ve pazar kullanımında para birimi olarak dolaştırılamayacağını ve edilmemesi gerektiğini" söyledi.

Yayınlanan karara göre, Çin’deki şirketler artık fon toplamak için dijital para arzı yapamayacak. Bu aynı zamanda yeni bir dijital para biriminin Çin’de halka arz edilemeyeceği anlamına da geliyor.

Ancak, alanın diğer gözlemcileri, hükümetin, bitcoin ve ethereum gibi dijital para birimlerine yönelik darbelere yönelmediğini belirtti.

ICO, blockchain ve kripto para teknolojilerini içeren projelerde girişimcilerin başlangıç yatırımını sağladıkları bir çeşit kitle fonlamasına verilen isimdir.

Bu yöntem son bir yılda kontrol edilemeyen bir büyüme göstererek 1.6 milyar dolar büyüdü.

Yetkililer, geleneksel bankacılık sisteminin ötesine geçen finansman kanallarını ezerek Çin'in finansal piyasa istikrarına tehdit oluşturduğundan endişeli.

YORUMLAR 7
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    dolar bugun yarin piyasayi batiracagi icin yeni yeni seyler üretiyorlar.. dusunun adam sanal bir sey cikarip sana bana ucbes bin dolara satıyor.
    Cevapla
  • caylak 6 yıl önce Şikayet Et
    yasaklanmali
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiyedede yasaklansın bu küreselcilerin oyunu
    Cevapla
  • Monero 6 yıl önce Şikayet Et
    Valla gayet güzel kazandırıyor siz uyumaya devam edin, hem kazanıyoruz ve trden para almadan ülkemize para akışı oluyor hem de turizmden kat kat fazla olarak, ne zararı var ki yaptığımızın
    Cevapla
  • Gazi 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede'de acil yasaklanması lazım, yetkililerin dikkatine.
    Cevapla
  • Monero 6 yıl önce Şikayet Et
    Niye yasaklamıyor kardeşim, kazanıyoruz biz kazandıkça ülkemizde kazanıyor para girişi sağlanıyor. Yararı var zararı yok bilmeden yorum yapmamak lazım
    Cevapla
  • vatan evladı 6 yıl önce Şikayet Et
    çin işi biliyor hayali ticaret kimseye kar getirmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle