Ağbal, güven endeksine dikkat çekti

Maliye Bakanı Ağbal, ekonomik güven endeksinin önemli bir barometre olduğunu söyleyerek yüzde 5'in üzerinde büyüme beklendiğini aktardı.

Ağbal, güven endeksine dikkat çekti
Ağbal, güven endeksine dikkat çekti
GİRİŞ 31.08.2017 14:02 GÜNCELLEME 31.08.2017 14:09

Maliye Bakanı Naci Ağbal, İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ederek, Allah'tan kesilecek kurbanları kabul etmesini diledi.

"2017 yılına girerken, 'Türkiye ekonomisi büyüse büyüse yüzde 2 ila 3 aralığında büyür.' diyenler bile artık büyüme tahminlerini değiştirdiler ve Türkiye'nin artık 2017 yılında yüzde 5'in üzerinde, İnşaallah, büyümeyi yapacağını görüyoruz ve bununla da iftihar ediyoruz." diyen Ağbal, şöyle devam etti:

GÜVEN ENDEKSİNE DİKKAT ÇEKTİ

"Ekonomi ile ilgili özellikle kamu maliyesi üzerinden ciddi destekler sağladık ve şu anda görüyoruz ki ekonominin gerek üretim tarafında gerek yatırım tarafında gerek iç talep gerek dış talep tarafında çok güçlü bir toparlanmayı yakaladık. En son bir, iki gün önce güven endeksi açıklandı. Güven endeksi ekonomi için önemli bir barometredir, ekonominin geleceğine ilişkin, bugününe dair çok önemli bir göstergedir. Son 5 yılın en yüksek güven endeksini ağustos ayında yakaladık. Bu, şunu gösteriyor ekonomide, reel sektörde, tüketim tarafında insanlar, hane halkları, piyasa ekonominin geleceğine güven duyuyor. Ekonominin istikrarına güven duyuyor ve geleceğe ilişkin beklentileri de olumlu. Bu bizim geleceğe ilişkin beklentilerimizi de olumlu yönde etkiliyor. 2017, 2018 ve 2019 yılları da dahil olmak üzere Türkiye kanaatimce yeni bir büyüme ivmesini yakaladı."

KAYNAK: AA