Altında sır dolu işlem

ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen`ın konuşmasından 20 dakika önce altında enteresan işlemler gerçekleşti.

Altında sır dolu işlem
Altında sır dolu işlem
GİRİŞ 26.08.2017 15:09 GÜNCELLEME 26.08.2017 17:19

Cuma günü piyasalar merkez bankacılarının Jackson Hole'da yapılan konuşmalarına odaklanmışken, altın piyasasında ilginç şeyler oldu.

Altında Jackson Hole'daki konuşmaların olduğu günde hem hacimde hem de oynaklıkta hızlı bir dalgalanma görüldü. Cuma günü ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın konuşmasından 20 dakika önce, sadece bir dakika içerisinde 2 milyon onstan daha fazlasından karşılık gelen altın vadelileri işlemi gerçekleşti.

Aralık vadeli altın vadelileri 1.300 dolar eşiğine yükseldikten sonra 1.297 seviyelerine geldi. 1 dakika içerisinde 21 bin 256 kontrat işlem görürken bir dakika sonra işlem hacmi 6 bin 683'e düştü.

Söz konusu işlemler altındaki 60 günlük oynaklık göstergesinin 2005'ten bu yana en düşük seviyeye gelmesinin ardından piyasaları şoke etti.

Altın bir süredir ABD le Kuzey Kore arasındaki gerilim, Washington'daki siyasi çalkantı ve Fed'in faiz artışına gidebileceğine yönelik beklentilere rağmen sakin bir seyir izliyordu. Yellen'ın konuşmadı da fiyat dalgalanmalarının sakinleşmesi yönünde pek etkili olmazken, faiz artışına ilişkin beklentileri de biraz daha azalttı.

KAYNAK: BLOOMBERG