Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde yaşayan 44 yaşındaki Rukiye Sarıgül, devletten aldığı destekle uzun yıllar hayalini kurduğu çiftliğin sahibi oldu.

Çeltik köyünde yaşayan 2 çocuk annesi Sarıgül, çiftçilik yapan eşinin kazancı geçimlerine yetmeyince çalışarak aile bütçesine katkı sunmak istedi. Eşinin karşı çıkmasına rağmen ilk etapta 2 büyükbaş hayvan alarak yetiştiriciliğe başlayan Sarıgül, yaptığı araştırmalar sonucu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunca girişimcilere hibe destek sunulduğunu öğrendi. Sunduğu proje TKDK tarafından kabul edilen Sarıgül, 1 milyon 150 bin lira bütçeli projesi için yüzde 60 hibe destek aldı. Bu destekle 2 bin metrekare alana 3 yıl önce Avrupa Birliği standartlarına uygun dizayn edilen bir çiftlik kuran Sarıgül, bir süre sonra hayvan sayısını 50'ye yükseltti.

Hayvanlarına özenle bakan ve azmi ile başladığı girişimcilikte başarı sağlayan Sarıgül, başta kadınlar olmak üzere çevresindekilere de örnek oluyor. Köylülerin "Hanımağa" lakabı taktıkları Sarıgül'ün hedefi ise mevcut çiftliğine ilave bir çiftlik daha kurmak.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • kürşat 26.08.2017 15:47
    kahve köşelerinde yatan insanlar örnek almalı.
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek