Dünyada bir ilk olacak! Adını bile koydular

Estonya, resmi kripto para birimi Estcoin’i oluşturmak için çalışmalara başladı. Estcoin’in halka arzından gelen paranın yeni teknoloji yatırımlarında kullanılması planlanıyor.

Dünyada bir ilk olacak! Adını bile koydular
Dünyada bir ilk olacak! Adını bile koydular
GİRİŞ 24.08.2017 10:53 GÜNCELLEME 24.08.2017 10:53
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Herhangi bir merkez bankası veya otoriteye bağlı olmamaları Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerini cazip kılan en önemli etkenlerden birisi. Ancak dijital paralar sunduğu teknoloji ve kazançla banka ve hükümetlerin radarına girmiş durumda. Haziran ayında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ethereum’un yaratıcısı Vitalik Buterin ile görüşmüş ve kendisine Rus teknoloji firmalarıyla ortak proje geliştirmesi yönünde tavsiyede bulunmuştu. Akşam'da yer alan habere göre Putin fikir olarak dijital paralara desteğini sunmasına rağmen Rusya bu konuda resmi bir çalışma başlatmadı.

YENİLİKÇİ OLARAK TANINIYOR

Kripto para geliştirme konusunda ilk resmi adımı atan ise Estonya oldu. Estonya küçük bir ülke olmasına rağmen teknoloji alanındaki girişkenliğiyle tanınıyor. Estonya hükümetinin kurduğu e-Vatandaşlık(e-Residency) sistemi sık sık örnek bir uygulama olarak gösteriliyor. Söz konusu sisteme üye olduğunuzda Estonya hükümetinin sunduğu elektronik hizmetlerden vatandaşı olmadan yararlanabiliyorsunuz. Bunun yanında sistem Estonya’ya ayak bile basmadan AB merkezli bir şirket kurmanıza olanak sağlıyor.

BUTERIN DANIŞMAN OLDU

Estonya e-Residency Direktörü Kaspar Korjus bir kripto para halka arzı (ICO) gerçekleştirmek istediklerini açıkladı. Bu arzın ne zaman gerçekleşeceğine yönelik bir açıklamada bulunmayan Korjus, paranın değerinin belirlenmesi için çalışmaların başladığını belirtti. Estonya hükümeti ‘Estcoin’ ismi verilecek dijital paranın arzıyla ilgili teknoloji firmalarıyla görüş alışverişinde bulunurken Buterin de projeye danışman oldu.

YORUMLAR 3
  • A.C.T. 6 yıl önce Şikayet Et
    bizde de yoneticiler ülkemizde ve dünyada ki teknoloji dehalarini çağırıp işbirliği teklifi etmeli.
    Cevapla
  • Fehmi 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu konuyla turkiyede yakindan ilgilenmeli dolarin euronun tahtini yikacak ne varsa gerekli adimlar atilmali
    Cevapla
  • ucrun 6 yıl önce Şikayet Et
    Para dijitalde olsa meta olarak bir karşılığı olması gerektiğini düşünüyorum yoksa her an patlamaya hazır bomba gibi olur. Nitekim 2009 krizinin çıkış nedenlerinden biri de sanal olarak gözüken borç ve paranın karşılığı olmamasıydı.
    Cevapla