Fındık sezona 8.50 liradan başladı

Ordu'da, serbest piyasada 2017 ürünü fındığın kilogramı, yeni sezonda 8,50 liradan satılmaya başlandı.

Fındık sezona 8.50 liradan başladı
Fındık sezona 8.50 liradan başladı
GİRİŞ 22.08.2017 15:02 GÜNCELLEME 22.08.2017 15:03
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu serbest piyasasında 50 randıman fındığın kilogramının 8,50 liradan sezonu açtığını belirtti.

Ordu Ticaret Borsası tarafından duyurulan fiyatın üreticileri üzdüğünü ifade eden Soydan, "Açıklanan bu fiyatla üreticilerimize maalesef haksızlık yapılmaktadır. Fındığın üretim maliyetinde fiyat açıklanması açıkçası kabul edilemez." dedi.

Soydan, serbest piyasa şartlarının üreticilere fayda sağlamadığını bir kez daha görmüş olduklarını kaydederek, "Üreticilerimizin TMO'yu tercih etmeleri durumunda açıklanan bu fiyatın artacağına inanıyoruz. Üreticilerimize çağrımız lütfen fındıklarını TMO'ya versinler. TMO'ya satış yapmak istemeyen üreticilerimiz ise mümkün olduğunca ürünlerini kendi depolarında bekletsin." diye konuştu.

Soydan, TMO'nun üreticilere randevu vermeye başladığını dile getirerek, ofisin Ordu'da 6 Eylül'den itibaren fındık alımı gerçekleştireceğini söyledi.

Ofisin Giresun kalite fındık için 10,5 lira, levant kalite fındık için 10 liradan alım yapacağını anımsatan Soydan, randıman farkıyla bu rakamın daha da yükseldiğini, dolayısıyla piyasa şartlarından daha da iyi olduğunu vurguladı.

Soydan, serbest piyasada fındık satan üreticilerden emanete fındık bırakmamalarını isteyerek, emanete bırakılan fındığın, fiyatların daha da düşmesine neden olacağını savundu.

Gerek serbest piyasa koşullarını gerekse de TMO'nun yapacağı alımları yakından takip edeceklerini belirten Soydan, üreticilerin hakkını sonuna kadar savunmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 21
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Fındık ekmeği yapın bütün Türkiye de ..... üretici de keyf eder yiyen de ...iç piyasa da halletmek lazım ihracat yasaklanmalı...
    Cevapla
  • Fındıkçı 6 yıl önce Şikayet Et
    Masrafını karşılamıyor. Onca emek ver uğraş,günlüğü 110tlden günlükçü tut ama sana bir şey kalmasın. Hem sordan en fazla ihraç edilen ürün. Yine üretici değil ihracatçılar kazandı
    Cevapla
  • burhan 6 yıl önce Şikayet Et
    devlet alsın ne yapsın.nerde sizin fiskobirliginiz.sizi görim,fiskobiige 15. ye,hatta 25 tl ye satın.yeter düşün devletin milletin yakasından
    Cevapla
  • akıncı 6 yıl önce Şikayet Et
    ne dyon sen saçmaliyon
    Cevapla
  • burhan 6 yıl önce Şikayet Et
    hükümet,devlet nerde duyip durmayın.bu hükümet sizin katrilyonlsrca borcunuzu bir kalemde ödemedi mi.fiskobirligin katrilyonlarını.ne çabum unuttunuz yetim malını yedginizi
    Cevapla
  • sivaslı 6 yıl önce Şikayet Et
    yazık yaa bu üreticiye biz niye 40 50 liraya alıyoruz mademki o kadar ucuz
    Cevapla
  • burhan 6 yıl önce Şikayet Et
    tüketiciye yazık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle