Alman devinden kritik açıklama! Derin yaralar açar

Almanya’nın en büyük ekonomi denetleme kuruluşu KPMG, Türkiye ile Almanya arasındaki gerilimin bir an evvel sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı.

Alman devinden kritik açıklama! Derin yaralar açar
Alman devinden kritik açıklama! Derin yaralar açar
GİRİŞ 21.08.2017 10:58 GÜNCELLEME 21.08.2017 10:58
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Almanya’nın en büyük ekonomi denetim kuruluşu KPMG uzmanı Marcus Schüller, Türkiye Almanya arasında esen soğuk rüzgarlara karşı iki ülke politikacılarını uyardı. Alman NTV kanalına konuşan Schüller, “İki ülke politikacıları kısa zamanda bu gerilime son vermezse, Alman işverenler için de telafisi zor derin ekonomik yaralar açar” dedi. Schüller şöyle konuştu: 

“Türkiye ve Almanya’nın ekonomik olarak birbiriyle bütünleştiğini ne kadar vurgulasak az. Türkiye Almanya için ticaret ortakları sıralamasında 15’inci sırada. Japonya ve Rusya’dan daha önde geliyor. Almanya, Türkiye’nin en büyük ticaret partneri. 2016’da tekstil, motor parçaları ve otomobil aksesuarları başta olmak üzere Türkiye’nin ihracatının onda biri Almanya’ya. Ticaret bilançosu Alman ekonomisi için bu ortaklığın önemini göstermeye tek başına yetmez. Türk yan sanayi işletmeleri ve Alman şirketlerinin Türkiye’deki üretimleri bizim sanayi işletmelerimizin ve üretim zincirimizin temel unsuru. Bunun için Türkiye’de üretim yapan Alman otomobil şirketlerini düşünmek yeterli.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 7
  • Memo 6 yıl önce Şikayet Et
    Hic birsey yapamayiz . Sade tümAB deki Türk milletvrkillerinin yani vatanhainlerinin cezasini kesmeliyiz. Ozaman AB sakinlesir
    Cevapla
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanyaya verilecek en büyük ders sıfır Alman araçlarının bir süre de olsa boykot edilmesidir. Düşünün Alman arabalarının satışının yarı yarıya düşmesi ile Almanlar hizaya gelmezse adam değilim.
    Cevapla
  • Fatih humaçoğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence adam....
    Cevapla
  • Feth 6 yıl önce Şikayet Et
    Kim dedi adam olduğunu
    Cevapla
  • Türkiye lli 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu almanın arabasını almayalim alman malinı boykot edelim bunlardan herşey alıyoruz alman başbakanı alman turitler optik yanı numaralı gözlük almasınlar diye fiyatını düşürdü sen araba alıyon adam senden gözlük almıyor hatta turist gelmesin diye örtülü ambargo yapıyor. Uyan Türkiye li.
    Cevapla
  • Kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    Almayin arabalarini
    Cevapla
  • Dadas 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanyaya bir yara vermek lazim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle