Toyota'dan çok önemli adım! Görünmez olacak

Toyota, sürücülerin görüş açısını genişletmek için A sütunlarını görünmez yapabilecek bir cihazın patentini aldı.

Toyota'dan çok önemli adım! Görünmez olacak
Toyota'dan çok önemli adım! Görünmez olacak
GİRİŞ 18.08.2017 09:11 GÜNCELLEME 18.08.2017 15:10
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Japon otomobil üreticisi Toyota, nesnelerin görünmez -şeffaf da diyebiliriz- olmasını sağlayacak bir proje üzerinde çalışıyor.

Kulağa fütüristik bir fikir gibi gelse de Toyota bunu çok basit bir amaç için yapmak istiyor. Otomobillerin A sütununun(Ön camın yanlarındaki çerçeveler) sürücünün görüş açısını daralttığını düşünen şirket, geliştirdiği cihaz ile bu sütunları görünmez yaparak sürücüye 180 derece görüş açısı sağlamayı hedefliyor.

SİSTEM IŞIĞI BÜKÜYOR

Toyota, ‘’Nesnelerin şeffaf görünmesini sağlayan yöntemler ve aygıtlar’’ olarak tanımlanan proje için Birleşik Devletler Patent ve Ticari Marka Ofisi'nden(USPTO) patent aldı. Böyle bir patenti bir otomobil firmasının alacağını herhalde kimse tahmin edemezdi.

Toyota’ya göre böyle bir teknoloji zaten mümkün. Fakat özel kameralar ve ekipmanlar otomobillerin maliyetini çok yükseltiyor. Toyota’nın geliştirdiği cihaz ise A sütunlarını görünmez yapmak için aynaları kullanarak ışığı büküyor. Böylece sistem çok daha ucuza mal oluyor.

ÜNİVERSİTEDE PELERİN YAPTILAR

Nesneleri görünmez hale getirmek, ışığı ne kadar bükebildiğiniz ile ilgilidir. Örneğin Kaliforniya Üniversitesi’nden bir grup araştırmacı, teflon ve seramikten oluşan bir pelerin yaptılar. Bu pelerin sayesinde ışığın nesneler üzerinden yansımasını kontrol edebiliyorlar.

Toyota’nın bir ‘görünmezlik’ teknolojisi üzerinde çalışması heyecan verici. Fakat cihazla ilgili daha fazla detay için beklemek zorundayız

Kaynak: Webtekno

YORUMLAR 3
  • otokolik 6 yıl önce Şikayet Et
    önce yalıtım yapmayı öğrensinler,arabada lastik ,motor sesinden durulmuyor.
    Cevapla
  • cahil 6 yıl önce Şikayet Et
    kardeş senin bindiğin toyota ya anca o kadar yapılıyor sanki toyota yalıtım yapmayı bilmiyor da o yüzden yapamıyor azcık bil de öyle laf söyle .s
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    a sütunları yol görüşünü etkileyen önemli bir nokta
    Cevapla