100 milyar euroluk şantaj

Türkiye’nin firari Adil Öksüz için nota vermesinden birkaç saat sonra Merkel’den Gümrük Birliği tehdidi geldi.

GİRİŞ 18.08.2017 09:19 GÜNCELLEME 18.08.2017 20:18
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Almanya arasındaki gerilim karşılıklı düelloya dönüştü. 15 Temmuz darbe girişiminin bir numaralı isimlerinden Adil Öksüz'ün iadesi için verdiği notadan saatler sonra Almanya'dan da Gümrük Birliği çıkışı geldi. Angela Merkel, AB ile Türkiye arasında kısa vadede 100 milyar euroluk yeni ticaret hacmi yaratması beklenen Gümrük Birliği güncellemesine izin vermeyeceklerini açıkladı.

Türkiye'yle Gümrük Birliği sözleşmesini genişletmeyeceklerini ifade eden Merkel, mevcut 'gümrük anlaşmasını' sürdürmek için de ek çaba göstermeyeceklerini söyledi.

EKONOMİYE SİYASET ŞANTAJI
Siyaset ve iş dünyası Merkel'in düello vari açıklamalarını şantaj olarak yorumladı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Ekonomiyi siyasi şantaj unsuru gibi kullanmak devlet ciddiyetiyle bağdaşmaz" açıklaması yaparken, işadamlarından da benzer tepkiler geldi.

YANLIŞ POLİTİKA
İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Gümrük Birliği güncellenmesinin engelleneceği yönündeki açıklamasını son derece talihsiz bulduğunu söyledi.

Zeytinoğlu, "Unutulmamalı ki, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi sadece Türkiye açısından değil, AB açısından da faydalı olacaktır. Bu sebeple, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi yönündeki müzakerelerin başlatılmaması kararının bir şantaj aracı olarak kullanılması, ilişkilerin geleceği açısından son derece yanlış bir politika tercihidir" dedi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 126
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Audi mersedes opel gibi bir Çok pahalı olman ürünü türkiyede oldukça fazla miktarda satılıyor yasaklansın japonların bize hiç bir zaman zararı dokunmadı kendimiz üretemiyoruz bari islam ve türk düşmanlarının malını almayalım zaten biz almanya ya avrupaya çok ta karlı ürün gönderemiyoruz
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    bu yıl avrupa birliğinden 68 milyar youroluk mal almışız 60 milyar youroluk mal satmışız gümrük birliği anlaşmasını feshederlerse ab nin yıllık bizden zararı 8 milyar youro....hadi buyursunlar bakalım kim zararlı çıkar.
    Cevapla
  • Dorukozan 6 yıl önce Şikayet Et
    Almancı dediğimiz insanlarımız gereğini yapsın artık. Paralarını ülkemize göndersinler. 100 milyarlarca euro var zaten orda.
    Cevapla
  • Gökhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Burda atip tutan bu konunun ne kadar önemli olduğunu anlamayanlara!! Avrupanin bize bizim avrupaya bir ihrac oranlarimiza bakın konuşun lütfen. Candamarımıza darbe olur bu hamle!!!
    Cevapla
  • Mustafa Okka 6 yıl önce Şikayet Et
    Gümrük birliği kafaya takılacak bir şey degil.. Profi menagerler devletlere takılmadan ilerler, bürokrasi kafasından hep önde hareket eder.. Gümrük birliği nedir ki.. zaten sadece onların istediği malları satabiliyorsunuz. hammadde, yarı mamul yada fason ürün satıyorsunuz. Bir firmanız biraz kendini kanıtlasa hemen onlar satın alır.. neden yurtdışında başka bir ülkede şirket kurmuyorsunuz.. yada bazi markalari siz almiyorsunuz.. böyle yaparsanız kazancınızı istediğiniz ülkeye gönderme ve değerlendirme hakkınız var zaten.. ürünlerinizi satmanın da kolay yolu var.. hem hızlı teslim hemde bu AB ya Gümrük Birliği baskılarına takılmadan..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle