Milli ilaca devlet desteği

Milli ilaç üretimi devlet teşvik ve yardım yatırımı kapsamına alındı.

Milli ilaca devlet desteği
Milli ilaca devlet desteği
GİRİŞ 18.08.2017 08:47 GÜNCELLEME 18.08.2017 08:52
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin 2023 hedefleri arasında olan milli ilaç üretimi devlet teşvik ve yardım yatırımı kapsamına alındı. İlaç üretiminin her aşamasının gerçekleşeceği laboratuvar yatırımlarına devlet altyapısından üst yapısına kadar her aşamasında destek olacak.

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkındaki Kararda Değişiklik ile ilgili karar Resmi gazete'de yayımlandı. Karar ile Türkiye'nin 2023'te milli ilaç üretim hedefi için devlet kesenin ağzını açtı.

Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan karar ile Araştırma ve Referans Laboratuvarları, tüketici güvenliği ve enfeksiyon hastalıkları, ilaç ve tıbbi cihaz analiz ve kontrol laboratuvarları ile deney hayvanları üretim test ve araştırma merkezi birimlerinin yer aldığı laboratuvar kompleks yatırımları artık devlet tarafından teşvik edilecek yatırımlar arasına alındı.

Karar ile milli ilacı üretecek araştırmacılara dünya standartlarında araştırma yapabilecekleri kompleks laboratuvarların kurulması için devlet desteği sağlanacak.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 5
  • Abı 6 yıl önce Şikayet Et
    İlaç sanayine ve ar-ge çalışmalarına devletimizin yatırım yapmasının ne kadar hayatı olmasını göstermesi bakımından İsviçre'nin sadece bir ilaç şirketi-ki Türkiye'de de faaliyet gösteriyor- yıllık geliri 60 milyar dolar.İsviçrenin patentine sahip olduğu 100 ilaçla 100 yıldır yıllık 100 milyar dolar kazanç ile neredeyse tek bir kalemle bizden daha çok kazanıyorlar ve yaşıyorlar.Onun için bizimde milli ilaçlarımızın geliştirilmesi ve dışa bağımlılığın kalmaması ve dünyada bu konuda da söz sahibi olmamız gerekir.
    Cevapla
  • venus 6 yıl önce Şikayet Et
    icinde domuz yagi ve jelatin bulunan gavur ilaclarindan kurtuluyoruz boylelikle.. guzel haber
    Cevapla
  • efe 6 yıl önce Şikayet Et
    tabıya bılım ınsanlarını her turlu destek saglanmalı onlar bu ulkenın gelecegı sımdıye kadar gec kalındı zaten
    Cevapla
  • cann 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah muvaffak eyler inşaallah
    Cevapla
  • Mustafa Sivas 6 yıl önce Şikayet Et
    şimdi bizim ana muhalefet buna da karşı çıkar. gezici gezizekalılar buna da karşı çıkarlar. çünkü tasmalarını tutan sahipleri öyle emrediyor.
    Cevapla