Tatile gidecekler dikkat! Tükenmek üzere

Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkmasıyla otobüs biletlerine yoğun rağbet var.

Tatile gidecekler dikkat! Tükenmek üzere
Tatile gidecekler dikkat! Tükenmek üzere
GİRİŞ 17.08.2017 15:53 GÜNCELLEME 17.08.2017 15:53
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Şu ana kadar Türkiye genelinde bayrama kadar olan otobüs biletlerinin yüzde 80'i tükenmiş durumda. Firmalar şimdiden ek seferlerin biletlerini satmaya başladı.

FİRMALARIN İNTERNET SİTELERİ BİLE ETKİLENDİ

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu  (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların, tatilin uzayıp uzamaması konusundaki belirsizlik nedeniyle rezervasyon yaptırdığını, Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkmasıyla da rezervasyonunu yaptırdığı biletleri satın almaya başladığını, acenta ve şirketlerin internet sitelerinin bile bu yoğunluktan etkilendiğini söyledi.

10 günlük sürenin, yaz tatiline çıkılabilecek güzel bir döneme de denk geldiğini dile getiren Özcan, Ege ve Akdeniz bölgelerine yönelik otobüslerde ciddi bir yoğunluk oluştuğunu kaydetti.

UÇAK BİLETLERİ PAHALI OLUNCA OTOBÜSLERE TALEP ARTTI

Uçak biletlerinin yaz ve bayram dönemlerinde pahalı olduğunu, bu nedenle vatandaşların otobüsleri tercih ettiğini belirten Özcan, bayramda  memleketine gitmek isteyenlerin de tatil bölgeleri dışındaki illerde yoğunluk  oluşturduğunu söyledi.

Hem tatil hem de bayramın bir arada yaşanacağı 10 günlük sürenin çok  bereketli geçeceğini ifade eden Özcan, "Kurban Bayramı tatilinin 10 güne  çıkmasıyla otobüs biletlerine yoğun bir rağbet oluştu. Şu ana kadar Türkiye  genelinde bayrama kadar olan otobüs biletlerinin yüzde 80'i tükendi. Biz şimdiden  koyacağımız ek seferlerin biletlerini satmaya başladık." diye konuştu.

"BU BAYRAM ÇOK BEREKETLİ GEÇECEK"

Birol Özcan, şu anda yoğunluk olmayan bazı illere yönelik normal  seferlerde biletler kaldığını, bunlarla beraber ek sefer biletlerinin satışının  devam ettiğini belirterek, "Tatil, 26 Ağustos'ta başlayacağı için muhtemelen  22-23 Ağustos gibi ek seferlerin konulmasına izin verilir. Biz de bu yüzden  biletlerini satıyoruz." dedi.

Şu anda İstanbul'dan günde bin 500-bin 700 otobüs çıkışı olduğunu,  gelecek hafta bu sayının yavaş yavaş artacağını belirten Özcan, "Bu sayı 25-27  Ağustos'ta 2 bin 500-2 bin 800'ü bulur. Bu bayram çok bereketli geçecek." dedi.

"DÖNÜŞLER DE DOLU OLACAK"

TOFED Genel Başkanı Özcan, normalde, yaz mevsiminin ilk dönemine denk  gelen bayramlarda dönüşte istenilen doluluğun yaşanmadığını ancak bu bayram  sonunun okulların açılacağı zamana denk gelmesi nedeniyle dönüşlerin de dolu  olacağını söyledi.

Özcan, "Bu dönemin, mahsullerin ülkenin hemen her yerinde çıktığı  zamana denk gelmesi de otobüs tercihini artırıyor. Özellikle İstanbul ve  büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlar tatil için gittikleri memleketlerinden gıda,  bakliyat ve yiyecek getiriyor. Uçaklarda yük sınırı var. Otobüslere istediği  kadar yükü atıyor ve evine götürüyor." diye konuştu.

Aynı yere gideceklerin veya akrabaların, memleketlerine bilet  kalmadığı için veya ucuz olduğunu düşünerek ortak otobüs tuttuğunu belirten  Özcan, bu konuda vatandaşları, yetkili belge sahibi şirketlerle irtibata  geçmeleri yönünde uyardı.

SOKAKTA KALABİLİRLER
10 günlük tatilin açıklanmasıyla beraber ise otellerin doluluk ortanı yüzde yüze dayandı. Uzmanlar bayramda tatile gitmeyi planlayan vatandaşları rezervasyon yaparak gitmeleri konusunda uyardı.

 

YORUMLAR 30
  • Maraşlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşlerim isteyen memur olabilir ve memura verilen haklardan yararlanabilir, buradaki adaletsizlik nerede? Memurlar ezilsin izin hakları elinden alınsın bunun faydası ne caba
    Cevapla
  • Golden 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen, başkasının hakkını almakla değil, kendi hakkını arttırmakla uğraşacaksın.
    Cevapla
  • Nvn 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne on gün tatili yaa! efden püften tatili birleştiriyorlar her sene. Bizim gibi bir örnek daha varmı dünyada.
    Cevapla
  • esnaff 6 yıl önce Şikayet Et
    ulan ne 10 günü özel sektörde calışıyorum arefe günü işi bırakıp 4 gün bayram tatili 5 inci gün tekrar iş başıı bunlar 10 gün bayram tatilin den bahsediyor yemişim bu adaleti benn yinede cok sükür halimize yine 4 gün tatil yapıcaz bayram da ama onu yapamıyan küçük esnaf larda var bakkal ekmek fırını dolmus söförü otobus söförü gibi allah yardım etsin
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya bin defa yazıldı burada hala memur olupta adam olamamışlar var.konyalı yorumu yapan zat.inan burada senden daha akıllı ama senin gibi sıcacık odada sınav çalışma fırsatı bulamayan ailesini geçindirmeye çalışan karnını doyurmaya çalışan ve asgari ücret yüzünden yuva kuramayan veya sınava hazırlanıpta okuduğu bölüm yüzünden atanamayan ve rençberlik yapan ama terinde anadolu kokan toprak kokan kardeşlerim var.ne demişler dolu başak başını eğermiş anlayana.
    Cevapla
  • Eray mert 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben esnafım 8-9 yıldır tatil yapamiyorum memur olanlara bakiyorumda kan ağlıyorlar sorsanız ama senenin yarısını yatarak diger yarısını tatille geçiriyorlar
    Cevapla
  • Paşa 6 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın lakin. Dema öyle, dema öyle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle