MÜSİAD'dan 'helal gıda' açıklaması

MÜSİAD Başkanı, yemek hizmetlerinde kullanılan malzemelerde Helal Gıda Sertifikalı ürünler kullanılması zorunluluğuna ilişkin şartın uygulamaya geçirilmesi gerektiğini söyledi.

MÜSİAD'dan 'helal gıda' açıklaması
MÜSİAD'dan 'helal gıda' açıklaması
GİRİŞ 16.08.2017 17:53 GÜNCELLEME 16.08.2017 17:53
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, yemek hizmetlerinde kullanılan malzemelerde “Helal Gıda Sertifikalı” ürünler kullanılması zorunluluğuna ilişkin şartın uygulamaya geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Kaan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Helal kavramı bir Müslümanın hayat standartlarını ve ölçülerini belirleyen en önemli unsurdur. Bunların başında elbette helal beslenmek gelir. Bir Müslüman dünyanın neresinde olursa olsun, inancı gereği helal yemek ve içmek ister. Yüce Allah Ayet-i Kerime’de şu şekilde bildiriyor:

‘Ey insanlar! Yeryüzündeki şeylerin helal ve temiz olanlarından yiyin!’ (Bakara 168)

Bu sebeple helal sertifikalı ürünler inancımız başta olmak üzere sağlığımız ve ekonomimiz açısından son derece önemlidir. Söz konusu ürünler, tüm sektörler ve ülke ekonomisi açısından önemli bir büyüme potansiyeline sahip. İslami açıdan uygunluğun yanı sıra kalite konusunda da güvence sağlayan sertifika, ayrıca sağlıklı gıda tüketiminin de güvencesidir.

Bu doğrultuda MEMUR-SEN Memur Sendikaları Konfederasyonu, 4. Dönem Toplu Sözleşme Tekliflerinde; ”Hizmet alımı yoluyla yapılanlar dâhil kamu kurum ve kuruluşlarının yemek hizmetlerinde, helal gıda sertifikası bulunan ürünler kullanılır. Yemek hizmetine ilişkin ihalelerin şartnamesinde yemek için kullanılacak malzemelerin helal gıda sertifikasına sahip ürünler olması şartına yer verilir” maddesini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na sunarak önemli bir görev üstlendi.

‘Helal kazanç ve helal lokma’ konusundaki bu hassasiyetin kamu yönetimi, kurum ve kuruluşları tarafından dikkate alınması ve faaliyete geçirilmesi için kamu personel sistemi üzerinden bir başlangıç yapılması isabetlidir. Nesillerimizi, sağlığımızı ve karakterimizi doğrudan etkileyen helal beslenme konusundaki duyarlılığın önümüzdeki zamanlarda kamuoyunda, daha sonra ise tüm dünyada oluşacağına inanıyorum. Hayatımızın helalleşmesi yolunda ‘helal ve temiz’ ürünlerle ilgili atılan adımın, maddi ve manevi olarak kaliteli bir hayatın başlangıcı olacağını ümit ediyorum.

MÜSİAD ve iş dünyası olarak MEMUR-SEN’e sunduğu bu teklifte desteğimiz tamdır.”

YORUMLAR 5
  • Arif 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal mi hemde Türkiye'de...!! Sucuk salam yemiyoruz çünkü güvenli değil kaşar içinde kimbilir neler var yoğurt hakeza tereyağ ise sadece kendi başına Hile ... yani Türkiyede yiyeceklerimizi doğru dürüst tahlil edecek yerlere vede Dürüst insanlara ihtiyaç var..vs vs vs ...
    Cevapla
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Arif bey sucukta ve salamda helal açısından risk olabilir ancak kaşar ve tereyağında ne gibi bir sıkıntı olabilir? ben gıda mühendisiyim ve helal gıdalara ilgi duyuyorum. yoğurtta hile amaçlı nişasta-bitkisel yağ vs. katılabilir ancak helallik açısından sıkıntı yok. güvenilir ve büyük firmalardan aldığınız sürece bir problem yaşamazsınız. dürüst insanların yanı sıra bilinçli tüketicilere de ihtiyaç var. tüketici, öyle her duyduğuna inanmamalı. ekmek yemeyin bal yemeyin tavuk yemeyin gibi absürt açıklamalar yapan sözde bilim adamlarının her dediğine itibar etmemeli. yeri gelecek kendisi araştıracak ve doğruyu bulacaktır.
    Cevapla
  • ilkay 6 yıl önce Şikayet Et
    helal yazması mı gerek.zaten müslüman ülkeyiz.yiyecekler temiz olmalı
    Cevapla
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman ülkedeyiz ama maalesef her gıda üreticilerinin hem de tüketicilerin helal konusundaki hassasiyet ve bilgileri zayıf. o yüzden ben özellikle sucuk, tavuk, parça et gibi riskli ürünlerde özellikle gim-des helal sertifikalı ürünlerden başkasını kullanmıyorum.
    Cevapla
  • Osmanli 6 yıl önce Şikayet Et
    Sözde Müslüman ülkeyiz ama Allah' ın kanunları ile yönetilmiyoruz. O yüzden bunlar hayati önem taşıyor.
    Cevapla