Tavuk yetiştiricilerinden Banvit'e tehdit

Türk tavuk üreticileri, Banvit`in talepleri karşılamaması durumunda şirket için tavuk üretimine son verecek.

Tavuk yetiştiricilerinden Banvit'e tehdit
Tavuk yetiştiricilerinden Banvit'e tehdit
GİRİŞ 16.08.2017 13:14 GÜNCELLEME 16.08.2017 17:17
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Kanatlı Hayvan Üreticileri Derneği Başkanı Abdullah Koç, Bloomberg'e yaptığı açıklamada, Türkiye'deki tavuk üreticilerinin, Banvit Bandırma'nın 30 Ağustos'a kadar üreticilerin taleplerini yerine getirmemesi durumunda, şirket için tavuk yetiştirmeyi durduracağını söyledi. 

Koç, "Diğer şirketler birkaç ay önce fiyatları yüzde 15 artırırken Banvit artırmadı. Banvit, bizden zaman istedi ve hala bir sonuca ulaşılamadı" dedi ve "Şu anki fiyatlar, her tavuğun yüzde 20'lik bir zarar ile üretildiği anlamına geliyor" diye konuştu. 

Banvit'in günlük yaklaşık 500,000 piliç ürettiğini ve bütün üretimi onların yaptığını söyleyen Koç, "Banvit, biz olmadan üretimi durdurmak zorunda" ifadesini kullandı. 

Yetiştiricilerin yüzde 90'ının bankalara borçlu olduğunu dile getiren Kanatlı Hayvan Üreticileri Derneği Başkanı, "Devlet, kümes hayvanı yetiştiricilerine ilişkin düzenlemeye gitmezse üretimi ülke çapında durduracağız" dedi. 

Rekabet Kurumu, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Banvit'in de bulunduğu piliç eti üretiminde faaliyet gösteren 19 şirket ile BESDBD hakkında soruşturma açılmasına karar vermişti.

Banvit: Üretimimiz yetiştiricilerin tamamı ile devam etmektedir

Banvit konuyla ilgili bir açıklama yaparak "Üretimimiz anlaşmalı olduğumuz yetiştiricilerin tamamı ile sözleşmelerimiz çerçevesinde devam etmektedir." dedi.  

Banvit tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"Bazı basın yayın kanallarında yer bulan, şirketimizin üretimini durdurduğu yönündeki haberler tamamen asılsızdır. Üretimimiz anlaşmalı olduğumuz yetiştiricilerin tamamı ile sözleşmelerimiz çerçevesinde devam etmektedir. Şirketimiz, yetiştiricilerimizle her zaman olduğu gibi sıkı bir iletişim ve iş birliği içerisindedir. Üretim süreçlerimiz tüm iş ortaklarımızla devam etmektedir. Şu anda hiçbir yetiştiriciden aksi yönde bir bildirim olmamıştır. Çalışanlarımız ve tüm iş ortaklarımızla birlikte dün olduğu gibi bugün de el ele yolumuza devam etmekteyiz."

YORUMLAR 12
  • tufan yildiz 6 yıl önce Şikayet Et
    ona buna sponsor olacagina ureticinin durumunu duzeltsin
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Haramı helali unuttuk bütün sıkıntımız bu!
    Cevapla
  • VÉNUS HOTTENTOTE 6 yıl önce Şikayet Et
    sizlerden hormonlu toxinli tavuk alacagima, köyümüzün dogal ortamda beslenen (organik) tavugunu bin kere tercih ederim, hayvanlari kafes içinde yasamaya mahkum edenler hiç utanmazmi, yüzü kizarmaz'mi hiç ? hayvanlara karsi duyarligin kadar insansin agam, hersey para demek degildir. Milletimden istirham ediyorum, çoluk çocugunuzu alin köye yaylaya çikin dogal ortamda beslenen tavugu gösterin, akabinde endüstriel tavuk besihaneleri ziyaret edin, aradaki farki çok net görme firsati bulacaksiniz.. çoluk çocugunuza organik dogal yemeyi ögretin, saglikli yasam için, saglikli olani yeyin. Yüce Mevlâm dogal ortamda (organik) hayvanlarini besleyen çiftçi, köylümüzden binlerce kez razi olsun.
    Cevapla
  • Bursalı 6 yıl önce Şikayet Et
    fakirin bir tavuğu var oda elden gidiyor
    Cevapla
  • Samet 6 yıl önce Şikayet Et
    Banviti brezilyalilar almadimiydi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle