Son dakika memur ve memur emeklisi zam haberleri! 22.08.17

Milyonlarca kişinin gözü son dakika memur zam haberlerine çevrildi. Peki bu sene ve önümüzdeki sene memur ve memur emeklisi ne kadar zaman alacak? Hükümetten gelen peş peşe açıklamalarla birlikte yeni memur zamları da şekillenmiş oldu. İşte 22 Ağustos salı günü itibariyle flaş memur zam haberleri

GİRİŞ 22.08.2017 09:03 GÜNCELLEME 22.08.2017 09:04
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Memur ve memur emekli maaşı zamlarıyla ilgili 4.dönem toplu görüşmeleri sürecinde sona gelindi. Yapılan görüşmeler doğrultusunda 2018-2019 yıllarında memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak artış belirlenecek. Konuya ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu memur ve emekli maaşları hakkında zam önerisinde bulundu.

Yaklaşık 3 milyon 200 bin kamu görevlisi ile 1 milyon 900 bin memur emeklisini doğrudan ilgilendiren memur ve memur emekli maaşı zammı teklifi sunuldu.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun başkanlığını yürüttüğü memur ve memur emekli maaşı zam teklif süreci 1 Ağustos’ta yapılan ilk toplantıyla başladı. Şu anki süreçte 4.dönem toplu sözleşmeleri kapsamında hükümet bugün memur ve memur emekli maaşları hakkında zam önerisinde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamasında hükümetin memur ve emeklilere sunduğu zam teklifini açıkladı. 

Memurlarla toplu sözleşme görüşmelerinin son gününde hükümetin yeni teklifini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıkladı. İlk tekliflerini 2018 yılı ilk altı ay için yüzde 3, ikinci altı ay için yüzde 3, 2019 yılı için de ilk altı ay yüzde 3, ikinci altı ay için yüzde 3 olarak yaptıklarını belirten Sarıeroğlu, sonraki süreçte sendikalarla diyaloglarının devam ettiğini dile getirdi. Sarıeroğlu, “Bu sırada teklifimizi güncellemiştik. Ara değerlendirme sonrasında teklifimizi; 2018 yılın ilk altı ayı için yüzde 3.5 ikinci altı ayı için yüzde 3.5, 2019’un ilk altı ayı için yüzde 3.5, ikinci altı ayı için yüzde 3.5 şeklinde revize ettiğimizi heyetimizle paylaşmıştık” dedi. Sarıeroğlu, şöyle devam etti: “80 milyon vatandaşımızın da menfaatleri doğrultusunda son teklifimizi Kamu İşveren Heyeti olarak oluşturduk. Bu bağlamda teklifimiz; 2018’in ilk altı ayı için yüzde 3,5 ikinci altı ayı için yüzde 3.5, 2019’un ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı için yüzde 5 şeklinde belirlenmiştir. Az önce gerçekleştirdiğimiz toplantıda bu teklifimizi, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanımıza illetim. Bundan sonraki aşamada kendileri değerlendirmelerini gerçekleştirecekler.”

İYİ BİR TEKLİF VERDİK

Açıkladıkları rakamların kendileri için son teklif niteliğinde bulunduğunu belirten Sarıeroğlu, *Biz bütün parametreleri, bütün argümanları toplu olarak, bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirdik” dedi. Teklifin maliyetiyle ilgili sorulara da Sarıeroğlu, “Maliyet unsuru olarak bakmıyoruz. Bir bütün olarak bakıyoruz” yanıtını verdi.

MÜREKKEPSİZ KALEM

Bakan Sarıeroğlu’ndan sonra teklifi değerlendiren Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın ise, “Elimize kalemi veriyor ama içine mürekkebi koymuyor. Dolayısıyla bu teklifin kalemi verdiği gibi mürekkebi de içine koyması gerektiği açık. Teklif, adaletin kapısını aralıyor ama kalkınmanın kapısını aralamıyor. Bu teklif kalkınmanın kapısını da aramalı” dedi. Teklifin müzakere edilebilir olduğunu söyleyen Yalçın, “Bir tek amacımız var, üzüm yemek. Bağcı dövmek gibi bir derdimiz yok. Biz bu ülkenin sevdalısıyız. Hakeme zorlanmak gibi bir süreci yaşamak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

YARIM PUAN ARTIRILDI

Mevzuata göre, 21 Ağustos’a kadar hükümetle memur sendikaları arasında uzlaşma sağlanmazsa, hakem kurulu devreye giriyor. Memur-Sen “21 Ağustos sabah mesai başlayana kadar süreç devam edebilir” şeklinde yorumlayınca, görüşmelerin sabaha kadar sürmesinin yolu açıldı. Gece yarısından sonra ise, hükümetin teklifinde 2018 yılı ikinci yarısı için yarım puanlık artış yapıldı ve mutabakat açıklandı.

4-5 PUAN DAHA VAR

AKŞAM üstü de tekrar kameralar karşısına geçen Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, önlerinde toplusözleşme görüşmelerinin tamamlanması için 8 saat kaldığını ve bu 8 saatin Türkiye’yi rahatlatacak bir toplu sözleşme metni yazmak için yeterli olduğunu söyledi. Gelen son teklifin yeterli ve ikna edici bir rakam olmadığını söyleyen Yalçın, “Bize sunulan teklif, memuru enflasyona karşı korumaktan uzak. Bu teklifi imzalamaya yakın olmak gibi bir durumumuz yok. Bize göre masaya gelmesi gereken 4-5 puan daha var” ifadelerini kullandı. Yalçın, istedikleri 4-5 puanın yan ödemelerle de verilebileceğini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR 17
  • ceyda 6 yıl önce Şikayet Et
    memurun özelliğini anlamış değiliz ne kadar zam yapsalarda hala memnun değiller aldıkları maaşta biraz insafa gelin işçilerin suçu ne taşeron yıllardır kadro bekliyor...... Hakkımızı helal etmiyoruz.
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahım ne nankör milletimiz var Sen sabır ver.... Arkadaş az insaflı olun iç dış savaş halindeyiz. Bütün memurların neredeyse evi arabası var. Neden hala oy vermemekle tehtidlere eder bu millet ilginç yani
    Cevapla
  • Vekil 6 yıl önce Şikayet Et
    Bak dostum daha 2 gun önce meclisten vekillere 2 maaş bayram ikramiyesi çıktı. Onlar gibi olsa biz de halimize şükrederiz
    Cevapla
  • hüsamettin 6 yıl önce Şikayet Et
    kamu işçilerine yüzde 12 zam yaptılar memurlarada yapsınlar
    Cevapla
  • öğretmen 6 yıl önce Şikayet Et
    kötü yunanistan bile battı batacak denilirken bile çalışanına kaç bin euro ödüyor mesela Eğitim Bir-Sen Genel Basın Yayın Sekreteri Ali Yalçın, Türkiye’de öğretmenlerin emeğinin karşılığını alamadığını öne sürerek, “Türkiye’de 15 yıllık bir öğretmen, ek ders ücreti dahil yılda 14 bin 725 dolar alırken yanıbaşımızda ekonomik kriz yaşayan Yunanistan’da bile 34 bin 200 dolar almaktadır.
    Cevapla
  • İmam 6 yıl önce Şikayet Et
    İşte anla mesele çok maaş vermekte değil. İstikamet etmekte. Akp ilk geldiğinde memura%50 zam verdiğini hemen unutmayın. Ama görüyorsunuz iç dış düşmanlarla savaş halindeyiz. Az insaflı olun. Yunanistanin şimdiki hslinide unutma kimse maaş alamıyor
    Cevapla
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Sanki dalga geçiyorlar enflasyon farkını 15 senedir asamadik. Hani ekonomi sürekli büyüyordu. Büyüyen ekonomiden payimi isriyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle