e-Bordro nasıl alınır? e-Bordro maaş sorgulama ekranı...

Devlet memurlarının Ağustos ayında alacakları maaş bordroları belli oldu. Maaş bordro sorgulama işlemi e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Bu sayede devlet memurları E-devlet sistemi aracılığıyla 15 Ağustos 2017 tarihinde alacakları maaşın bordrosunu tüm detaylarıyla birlikte öğrenebilecekler. Peki, e-bordro nasıl alınır? İşte, E-bordro maaş sorgulama sayfası!

e-Bordro nasıl alınır? e-Bordro maaş sorgulama ekranı...
e-Bordro nasıl alınır? e-Bordro maaş sorgulama ekranı...
GİRİŞ 14.08.2017 15:57 GÜNCELLEME 14.08.2017 15:57

E-bordro, devlet memurlarının kendilerine ait bordroları listeleyip bordro detaylarını görüntüleyebilme imkanı sunmaktadır. Maaş bordroları her ay olduğu gibi bu ayda devlet memurlarının erişimine açıldı. Ağustos ayındaki maaş bordroları 14’ünde devlet memurlarına duyuruldu. Buna göre kamu çalışanları, 15 Ağustos 2017'e alacakları maaşı kesintileriyle birlikte e-bordro üzerinden sorgulayabilecekler.

Devlet memurları maaş bordrolarını e-devlet sitesi aracılığıyla görüntüleyebilecekler. Bunun için türkiye.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak görebilecekler. Devlet memurları ağustos ayında alacakları maaşları öğrenmekle birlikte, geçen aylara ilişkin maaşlara ve maaş kesintilerine ulaşabilecekler. Aynı zamanda SGK ve emeklilik kesintisi, asgari geçim indirimi miktarı ve diğer kesinti ile ek ödemelerin tüm ayrıntıları da e-bordro sistemi üzerinden öğrenebilecekler. E-devletten alınan maaş bordroları sayesinde devlet memurları istedikleri zaman kolay bir şekilde maaş bordrolarını sorgulayabilme fırsatı elde edebilecekler.

E-BORDRO SİSTEMİ NEDİR?

E-Bordro Sistemi, memur maaşlarının sorgulanabilmesi için oluşturulmuş bir sistemdir. E-Bordro sistemi ile devlet memurları maaşlarını kolay bir şekilde sorgulayabilirler. Bu sistem ile memurlara, maaşlarını internet üzerinden istedikleri zaman ve istedikleri yerde sorgulama olanağını sağlamaktadır. E-Bordro sistemi memur maaşı sorgulama sistemi ile herhangi bir kamu kuruluşunda sıra beklemeden ve hiçbir ücret ödemeden sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. Ayrıca E-Bordro memur maaşı sorgulama sistemi online olarak hızlı ve güvenli bir şekilde kullanılabilmektedir.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

E-Bordro memur maaşı sorgulama işlemini yapabilmek için bir E-Devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. Eğer bir E-Devlet şifresine sahip değilseniz herhangi bir PTT şubesine kimliğiniz ile birlikte başvuru yapmanız gerekmektedir.

e-Devlet şifresi almak için PTT şubelerinden T.C. Kimlik Kartınızı ibraz ederek şifreyi içeren zarfı satın alabilirsiniz. Şifre şahsen başvuru ile verilmektedir ve işlem bedeli olarak 2 TL tahsil edilmektedir. Sisteme girişlerde güvenliğin bu kadar yüksek tutulmasının nedeni ise önemli kişisel bilgilerinizin sistemde kayıtlı bulunmasıdır. Yüksek güvenlik gerektiren işlemler olmasından dolayı şifrenizi kimseyle paylaşmayın.

Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilmektedir. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT’den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu değildir. e-Devlet şifresi yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan ücretsiz olarak temin edilebilmektedir.

E-BORDRO NASIL ALINIR? E-BORDRO SORGULAMA!

Artık memurların maaş bordroları e-Devlet üzerinden yayımlanıyor. Bu hizmetten yararlanmak için şu aşamaları yerine getirmeniz gerekmektedir:

1)www.turkiye.gov.tr sitesine gidin ve ana sayfanın üst kısmında yer alan "Sisteme Giriş" butonuna tıklayın.

2)Açılan ekranda e-Devlet Şifresi, Mobil İmza, e-İmza, T.C. Kimlik Kartı ve İnternet Bankacılığı seçeneklerinden birini kullanarak sisteme giriş yapın.

3)e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapmak isterseniz; belirtilen alanlara T.C. Kimlik Numaranızı ve e-Devlet şifrenizi yazın ve ardından altı kısımda yer alan "Sisteme Giriş Yap" butonunu kullanın.

4)Sisteme giriş yaptıktan sonra e-Hizmetler kısmından yahut yukarıda yer alan arama kısmından yararlanmak istediğiniz hizmetin adını yazın.

5)e-Bordro yazmanızın ardından bu hizmetin adı önünüze çıkacaktır. Sonrasında Maliye Bakanlığı e-Bordro Sorgulama Hizmetine tıklayın. Açılan ekrandan görüntülemek istediğiniz bordroyu seçin.

6)Dilerseniz maaş bordronuzu yine aynı sayfada yer alan "Yazdır" butonunu kullanarak yazdırabilirsiniz.

AĞUSTOS AYINDAKİ MAAŞ BORDRONUZU AŞAĞIDAKİ LİNK ARACILIĞIYLA GÖRÜNTÜLEYEBİLİRSİNİZ:

https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir

E-BORDRO SİSTEMİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

E-Bordro sisteminden sadece 2006/4 sayılı Başbakanlık genelgesi kapsamında maaşları Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi üzerinden ödenen, 657 sayılı kanuna tabi memurlar ile kadro karşılığı sözleşmeli olarak çalışan personel yararlanabilir.

E-BORDRO SİSTEMİNDEN KİMLER YARARLANAMAZ?

4B, 4C veya farklı şekilde sözleşmeli olarak çalışan memurlar bu sistemden yararlanamaz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL