İmzalar atıldı! Katar ile Türkiye anlaştı

Türkiye ve Katar arasında gıda, ilaç ve inşaat alanında 15 işbirliği anlaşması imzalandı.

İmzalar atıldı! Katar ile Türkiye anlaştı
İmzalar atıldı! Katar ile Türkiye anlaştı
GİRİŞ 12.08.2017 17:37 GÜNCELLEME 12.08.2017 17:37
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Katar Ticaret Odası Genel Müdürü Salih bin Hamad Eş Şarki, bu ayın ilk haftasında İzmir ve İstanbul'u ziyarette bulunduğunu, Katarlı iş adamları ile Türk firmaları arasında 15 işbirliği anlaşması imzalandığını açıkladı. Eş Şarki, yayınladığı bildiride, anlaşmaların ilaç, gıda ve inşaat alanında yoğunlaştığını, nakliye, lojistik ve plastik sanayi ve diğer alanlarda da anlaşmalar yapıldığını kaydetti.

Bu yılın ilk yarısında iki ülke arasındaki ticaret hacminin 600 milyon dolara ulaştığı, Türkiye'den Katar’a yapılan ihracatın geçtiğimiz aya kıyasla yüzde 51 artış kaydederek 53.5 milyon dolara yükseldiği belirtildi.

Resmi istatistiklere göre Katarlı iş adamlarının Türkiye’de 20 milyar dolarlık yatırım yaptığı, Türk iş adamlarının ise Katar’a 11 milyar 600 milyon dolarlık yatırım yaptığı kaydedildi. Doha’da 150’den fazla Türk firmasının faaliyet gösterdiği belirtildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • Ali Kılıç 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah başarılarını daim etsin nice helaliyle bol kazançlar nasip kısmet etsin seninle gurur duyuyorum Sn. Cumhurbaşkanım. İyi ki varsın.
    Cevapla
  • gökhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu milyarlık yatırımların her kuruşu reis sayesinde ülkemize kazandırıldı.
    Cevapla
  • Hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    Güzel. :) Ehli sünnet Müslümanları her zaman birlik beraberlik, dayanışma ve alışveriş içinde olmalı.
    Cevapla
  • Aselsan Ne Oldu 6 yıl önce Şikayet Et
    Neden aselsanla anlaşma imzalatmadınız Trump tan hiç mi bişey öğrenemediniz 200 milyarlık silah sattı tek elsıkışmayla sırf suudilere. Katar açıkça savunma sanayine de ihtiyaç duyuyor. Niye bizden almıyorlar.
    Cevapla
  • Dulqarnein 6 yıl önce Şikayet Et
    belki haberin yok ama, o anlasma var, hemde nasil, HAVELSAN Katarda ofis acti.. merak etme SABIR ol, :)
    Cevapla
  • BASKANA MESAJ 6 yıl önce Şikayet Et
    Kent planı bir bütündür ve ilçe belediyeleri kenti bir bütün olarak planlayamazlar. İlgili bakanlık, kentsel dönüşüm işini ilçe belediyelerinden alsın. Yeni kent planları yapsın, bir yerden başlayarak bu planları ada veya mahalle bazında ihaleye çıkarsın. Türk inşaat firmaları, Katar sermayesi ile ortaklaşa bu işe girsinler. İlgili bakanlık ve TOKİ bu işin sürekli takipçisi ve garantörü olsun. Böylece yeniden planlanmış kentler düzgün ve hızlı bir biçimde birlikte inşa edilir. Hem Katar kazanır, hem biz.
    Cevapla
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Baskana mesaj burdan zor gider
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle