Önemli uyarı: Kurbanlık alırken acele etmeyin

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala vatandaşları kurbanlık alımında daha dikkatli olmaları hususunda uyardı

Önemli uyarı: Kurbanlık alırken acele etmeyin
Önemli uyarı: Kurbanlık alırken acele etmeyin
GİRİŞ 12.08.2017 12:50 GÜNCELLEME 12.08.2017 12:50
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Kurbanlık fiyatlarının spekülatörler tarafından gereğinden fazla abartıldığını ve piyasadan oldukça üstünde gösterildiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bayrama kısa bir süre kala fiyatlar dengeye oturur. Şu an Anadolu’dan büyükşehirlere yeteri kadar kurban girmediği için büyük üretici firmalar da kurban fiyatlarını oldukça yüksek gösteriyorlar” dedi.

“KURBANLIK ALIRKEN SPEKÜLATÖRLERE ALDANIP ACELE ETMEYİN”

Bayrama yakın küçük ve büyükbaş kurbanlık fiyatlarının normale döneceğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken “TÜİK 2016 verilerine göre mevcut büyükbaş sayısı 14 milyon 222 bin 228, küçükbaş sayısı 41 milyon 329 bin 232. Yani toplamda 55 milyon 551 bin 460 hayvan var. Bu da zaten ihtiyacın da üzerinde bir rakam. Her yıl ortalama 860 bin büyükbaş, 2 milyon 500 bin küçükbaş hayvan kesiliyor. Vatandaşımız kurbanlık fiyatlarını yüksek tutup piyasayı alt üst eden spekülatörlere aldanıp acele etmesin. Anadolu’dan büyükşehirlere yeteri kadar kurbanlık hayvan geldiği zaman yükselen bu fiyatlar bayrama sayılı günler kala düşecektir. Üreticiler de hayvanlarının elinde kalmasını istemiyorsa normalin çok üstünde fiyat ile satışa çıkarmamalıdır” diye konuştu.

YORUMLAR 22
  • salih can 6 yıl önce Şikayet Et
    sıgara icip kesmessen sana vacip
    Cevapla
  • insaf 6 yıl önce Şikayet Et
    her müslüman kendi çevresindeki akrabasını gözetse dünyada 2 milyar müslüman fakir olmaz buda şu demektir ekonomi asgarinin üstünde olursa müslüman hısım ve akrabasını gözetir..
    Cevapla
  • emekçi 6 yıl önce Şikayet Et
    1.404 tl geçinen vatandaş nasıl kurban kesecek
    Cevapla
  • H.B.V 6 yıl önce Şikayet Et
    Günde bir Paket sigara içenin verdiği para ile (Hemde yabancı değil en ucuzu 2 Kurban(koç) kesip 500 TL,de cebine Bayram harçlığı koyduğunu biliyormusun? :)).
    Cevapla
  • sirtakis 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben kurbanimi endenozyaya gönderdim,Allah kabul etsin.
    Cevapla
  • Sas 6 yıl önce Şikayet Et
    yüksek fiyatlar ülkemizdeki fakir kesmin de kurbandan nasiplenmesine engel oluyor ne yazik ki. ben de orta gelirli birisi olarak kurban kesemiyorum bu sene. en son care uygun fiyat olan yurt dışına bağış yolunu seçmek zorunda kalabilirim.
    Cevapla
  • Gggg 6 yıl önce Şikayet Et
    Mevcut hayvan sayisi dogru degil bence. Devlet tesviki almak icin ayni hayvan defalarca farkli kisiler tarafindan sahip gosteriliyor. Mevcut kagitta 55 se gercek 30 u gecmez. Millet 3 kagidi ogrenmis
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle