17 milyon kişi yollara düşecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tatil tavsiyesi doping etkisi yarattı. Turizmciler, “1.5 milyon kişi tatil yapacak, oteller dolacak.

GİRİŞ 12.08.2017 08:03 GÜNCELLEME 12.08.2017 08:56
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Turizmciler, Kurban Bayramı tatili için önümüzdeki salı günü gerçekleşecek olan Bakanlar Kurulu kararını beklerken, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı tatil tavsiyesi sektörde doping etkisi yarattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Turizm açısından tatilin uzaması isabetli olur" açıklamasını sevinçle karşılayan turizmciler, 10 günlük tatilin sadece Ege-Akdeniz'de değil, Karadeniz, Kapadokya ve Güneydoğu Anadolu'daki otelleri de dolduracağına dikkat çekti.

10 günlük tatilde 1.5 milyon kişinin otellerde konaklayacağını belirten turizmciler, bu alanda 1.5 milyar TL'lik hacim oluşacağını vurguladı. Ulaştırma sektöründe de 2.5 milyar TL'lik hacim oluşacağı belirtilirken, bayram ekonomisinin 4 milyar liranın üzerine çıkması bekleniyor.

1.5 MİLYON KİŞİYİ BULUR

Cumhurbaşkanı'nın tavsiye kararının sektörde büyük bir heyecanla karşılandığını anlatan TÜROFED Başkanı Osman Ayık, 10 günlük tatilin sektör için ciddi bir fırsat oluşturacağını ifade etti. Bu sürede insanların hem dini vecibelerini yapabileceğini hem de tatil fırsatı yakalayacağını aktaran Ayık, "Kıyılardaki otellerin büyük bir bölümü bayram dönemi için yüzde 100 dolulukları yakaladı. 10 günlük tatil Karadeniz, Kapadokya, Pamukkale'ye de yarayacak. Buradaki oteller de yüzde 100'lere yaklaşır. Toplamda 1.5 milyon kişi otellerde konaklar" dedi. Bayram tatilinin günübirlik gezilere de ciddi katkı sağlayacağını anlatan Ayık, "Kayseri'ye, Gaziantep'e ailelerinin yanına gidenler bu süreçte bölgeyi gezecek. Bu tatil ülke hattına ciddi hareketlilik katacak" diye konuştu.

KARADENİZ DOLACAK

 Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş da bu tatil pastasından en büyük payı Karadeniz'in alacağını vurguladı. Toktaş, "Deniz tatilini yapanlar ikinci bir tatile alternatif arayacak. Uzun tatil dönemlerinde insanlar Karadeniz'e yöneliyorlar. Bölgemizde ağustos sonu eylül başında otel doluluğu yüzde 60'a geriliyordu. Şimdi yüzde 90'ları geçer" şeklinde konuştu.

ZİNDE DÖNECEKLER SANAYİ AÇIĞI KAPANIR

 TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün de sektörün 10 günlük tatili uzun zamandır dile getirdiğini belirterek, "Cumhurbaşkanı sesimize kulak verdi" dedi. Sanayicilerin tatile mesafeli olduğunu hatırlatan Gürcün, "Onlar da haklı ancak bize göre tatilini yapan, dinlenen ve işine zinde dönen yurttaşlar bu açığı rahatlıkla kapatacaktır" diye konuştu.

17 MİLYON VATANDAŞ YOLLARA DÜŞECEK

Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım da 10 günlük tatilin ulaştırma sektöründe de büyük hareketlilik yaratacağını belirterek, "Bu dönemde 10 milyon kişi otobüslerle, 6.5 milyon kişi uçakla, yaklaşık 500 bin kişi de trenle yolculuk yapacak. Kişi başı ortalama 150 TL'den sektörde 2.5 milyar TL'lik hacim oluşacak" dedi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 39
  • faruk 6 yıl önce Şikayet Et
    izinlerinizi para karsiligi satmayin izinlerini kullanan insanlar daha sakin ve mutlu olurlar her sey para degil bedenenizi düsünün
    Cevapla
  • burak 6 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun bu polisin hakkını yiyenlere.
    Cevapla
  • Birpolis4 6 yıl önce Şikayet Et
    Elinizi vicdaniniza koyun vende insanim ve rabot değilim benimde duygularim var. Ya izinime ekleyin yada ucretini verin . Ben sadece hakkımı istiyorum. Şayet baş kaldırıyor isem tez başımı vurun. Saygilarimla.
    Cevapla
  • Birpolis3 6 yıl önce Şikayet Et
    2 dini bayram 20 gun . Ben polise 20 gün bayram izni vermiyorsan.Ya benim yılliķ iznime 20 gun ekle veya parasini ver. Kimse uzerine alinmasın. Ögretmen dahil diğer devlet memurlari. 52 haftanin Cumartesi ve pazarlarini eklesen 104 gun. Ee 20 gun dini bayram tatili resmi bayram tatili iviri ziviri 125 gun ortalama tatiller var. Bir yilda 240 gun çalisırlar. Ögretmenle ise 180 ğun .
    Cevapla
  • matçı 6 yıl önce Şikayet Et
    seni öğretmen olmanda alıkoyan ne vardı.keşke biraz daha okusaydın öğretmen olsaydın.nedir bu polislerin öğretmen karın ağrısı.biz sizin mesleğinize her zaman saygı duyuyor ve baş tacı yapıyoruz.sizdende birazcık aynı şeyi beklemek herhalde haksızlık olmaz.asker ve polisden sonra hatırı sayılı şekilde şehit veren öğretmenlerdir.lütfen kısır döngü içerisinde tartışmayalım.
    Cevapla
  • Birpolis2 6 yıl önce Şikayet Et
    Ki ben gezi kalkışması 2013 yılindan beri 7 haziran ve 1kasim 2015 genel seçim. Devaminla terör yani hendek siyasetleri .10 Ağustos 2014 C.başkanĺiğı seçimi.15 Temmuz darbe kalkışması. 16 Nisan 2017 Halk oylamasi. Ve ohal de senelik izinlerinin tamamıni istediği zaman kullanamayan . Ohal ücreti alamayan. Ohal kapsamina polis ve askerden başka kim seye vurmayan. Terör olaylarindan bahsetmiyorum. Fazla calışmadan bahsetmiyorum bile.
    Cevapla
  • ozumturk 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede topçusuz popçusu dünya para kazandıran sisteme ve bu sistemi destekleyen kalın enseler ve yetkilere. Adaletsiz olanlar onlar. Bir polis 1 öğretmen 1 doktor alması gereken ücretleri vb.. bunların üzerinde olmalıdır. Canlarını ortaya koyanların hepsi, bilgi öğretenlerin hepsi , sağlık için çabalayanların hepsi. Bunlarda bu vatanın nimetlerinden yararlandırılmıyorsa, suçlusu onlar değil. hakkını istemesini bilmeyenlerdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle