Almanya'dan Türkiye'ye 5,6 milyonluk silah satışı

Almanya-Türkiye arasındaki gerginliğe rağmen Almanya, Türkiye'ye 5 milyon 600 bin euro değerinde silah satışı gerçekleştirdi.

Almanya'dan Türkiye'ye 5,6 milyonluk silah satışı
Almanya'dan Türkiye'ye 5,6 milyonluk silah satışı
GİRİŞ 13.08.2017 12:07 GÜNCELLEME 13.08.2017 12:07
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Almanya'daki silahlanma firmalarından bu yılın ilk dört ayında Türkiye'ye 5 milyon 600 bin euro değerinde silah ve mühimmat sattı.

Alman Federal Meclisi'nde Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen'in soru önergesi üzerine Ekonomi Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, bu rakam daha önce izni verilmiş ve bu yılın başından itibaren sevkiyatı gerçekleşmiş silah ve mühimmatı içeriyor.

HÜKÜMETİN ONAYI GEREKİYOR

Açıklamasında bu satışlardan bir kısmına yıllar önce izin verildiğini vurgulayan Bakanlık, Almanya'nın NATO müttefiki Türkiye'ye 2016 yılında 49 milyon euro değerinde silah ve mühimmat satışı yaptığını kaydetti. DW'nin haberine göre, bu rakamın 2015'te ise 26 milyon 500 bin euro olduğu belirtildi. Almanya'da yasalara göre silah firmalarının ülke dışına yaptığı satışları hükümetin onaylaması gerekiyor.

22 MİLYON EUROLUK YENİ İHRACAT LİSANSI

Alman Ekonomi Bakanlığı'nın verilerine göre, 2017 yılının ilk dört ayında Türkiye'ye toplam 22 milyon euro tutarında silahlanma malzemeleri için satış izni verildi. Bakanlığın açıklamasında geçen yıl ise Türkiye'ye toplamda 83 milyon 900 bin euro tutarındaki silah ve mühimmat satışına izin verildiği kaydedildi.

YORUMLAR 49
  • Asım 6 yıl önce Şikayet Et
    almanya hem hakaret edecek hem tehdit edecek hem şantaj yapacak hemde bozuk silahlarını bize satıp kar elde edecek eğer bu silahlar alınırsa benden kimse oy beklemesin takipçisiyim ben oy vermem vermemeleri içinde vatandaş vatandaş gezerim yeter uzun adama Türkiye cumhuriyetine saygısızlık yapacaklar birde silah satacaklar yemezler
    Cevapla
  • Ramazan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu nedir arkadaş... 50 belki 70 yıllık uykudan uyandık diyoruz ama daha çok bekleriz bu gidişle. Biz elin yahudisinden siyonistinden haclisindan bu rakkamlarda askeri mühimmat alalım ee nere kadar bu böyle gidecek 2023 e kadar mı yoksa 2070 kadar mı güzel ülkem tam anlamıyla şu uykudan uyanalim. Bu kadar da olmamalı gemimizi roketlerimizi tanklarimizi ucaklarimizi üretebilir konuma geldik hadi artık. Yeter artık yeter. Bu ise en kısa zamanda çözüm getirilmesi gerek. Sayın Hükümet Yetkilileri Umarım en kısa zamanda bu askeri mühimmat ithalatını bitirir ihracatına başlarız İnşallah...
    Cevapla
  • hgyt 6 yıl önce Şikayet Et
    abedede almanları çıldırtıyor diye havalanı haberi vardı gerçekten çıldırtıyorz
    Cevapla
  • celali topuz 6 yıl önce Şikayet Et
    eyvah..demek ki hala bağımlılığımız devam ediyor..
    Cevapla
  • cem 6 yıl önce Şikayet Et
    yapcılık yapıyoruz almanyaya ihaleler silah alımları hep biz türk kamuoyunda sana rest çekiyoruz ama aslında dik durcak gücümüz yok demek bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle