Japon R&I, Türkiye raporunu açıkladı

Türk ekonomisinin toparlanma yolunda olduğunu belirten kredi derecelendirme kuruluşu R&I, bu yıl yüzde 3,5 - 4,0 aralığında bir büyümenin yakalanacağını beklediklerini açıkladı.

Japon R&I, Türkiye raporunu açıkladı
Japon R&I, Türkiye raporunu açıkladı
GİRİŞ 07.08.2017 12:16 GÜNCELLEME 07.08.2017 12:41
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Japon kredi derecelendirme kuruluşu R&I, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu 'durağan' görünüm ile BB+ olarak teyit etti.

Türk ekonomisinin toparlanma yolunda olduğunu belirten R&I, bütçe açığının küçük olduğunu ve kamu borcunun düşük seyretmeye devam etmesinin beklendiğini ifade etti. Bununla birlikte cari işlemler dengesinin kronik olarak açık vermekte olduğunu belirten R&I, kısa vadeli dış borç sürdürülebilirliğinin uluslararası rezervlerden çok daha büyük olduğuna da dikkat çekti.

'SERMAYE ÇIKIŞI İÇİN RİSKLERİN ARTMASI MUHTEMEL DEĞİL'

Raporda, "Ekonomik yapı global finansal piyasalarda dalgalanmalara karşı hala kırılgan olsa da, sağlam bütçe duruşu ile çıpalanan ekonomide sermaye çıkışı ve dış borç refinansmanı için risklerin artması çok muhtemel değil" denildi.

Dünya Gazetesi

YORUMLAR 6
  • bilge han 6 yıl önce Şikayet Et
    o saydigin ihaleleri koreliler aldi japonlar degil camur atarken biraz bilgi sahibi olki cehaletin gizlensin...
    Cevapla
  • Kenan atilla 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir arastir birader osmangazi ve yavuz sultan selim köprüsünü artı yapılan yeni şehir hastanelerinin finansmanı ve ihalesi kimden alınmış artı ıstanbul basaksehirdeki şehir hastanesinin ihalesini japon ortaklı Ronasas şirketi yapıyor biz iftira atamayız arastiritiz ondan sonra konuşuruz birader
    Cevapla
  • Kenan atilla 6 yıl önce Şikayet Et
    Japon bizi over tabi ballı ihaleleri onlar almıyorum osmangazi yavuz selim köprüsü santral hastane ihaleleri havalimanı ihaleleri hemde 25 yıl isletip devredecek garanti araç geçiş parasinifa var düşünün osmangazi köprüsünü japonlar yaptı devlet günde 40bin araç geçiş garantisi verdi 20bin araç geçiyor kalanı japon firmasına devlet ödüyor böyle yağlı müşterisi olan turkiyeyi ovmesinde ne yapsın bu japonlar
    Cevapla
  • herkes 6 yıl önce Şikayet Et
    cerkez isimli arkadaş sen alman firması zannet onların sahipleri yahudilerdir.bilgi sahibi olup yorum yapalım demiş herkesin bildiği kendine
    Cevapla
  • semih 6 yıl önce Şikayet Et
    ihaleler bu kadar ballıysa niye almanlar almıyor ,onlar bal sevmiyor mu?
    Cevapla
  • cerkez 6 yıl önce Şikayet Et
    Sanki Avrupalı veya Amerikalı bizden dolayı zarar mı yapıyor? TR nin nimetlerinden onlarda en az japonlar kadar faydalanıyor. Saçma sapan gerçek ile zerre kadar ilişkisi olmayan bir yorum. Siemens, Bosch, Daimler, Henkel vs... onlarca değil yüzlerce şirket sayabilirim, Bunlar Alman şirketi, Bunlar zarar mı yaptı? Neden bize düşmanca davranıyor? Lütfen yazmadan önce biraz düşünelim, bilgi sahibi olup yorum yapalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle