Şimşek: Türkiye yeni bir çıkışın eşiğinde

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin yeni bir çıkışın eşiğinde bulunduğunu ve formülün yatırım, istihdam ve ihracat olduğunu ifade etti.

Şimşek: Türkiye yeni bir çıkışın eşiğinde
Şimşek: Türkiye yeni bir çıkışın eşiğinde
GİRİŞ 05.08.2017 17:13 GÜNCELLEME 05.08.2017 17:17

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin yeni bir çıkışın eşiğinde olduğunu söyledi.

Şimşek, şöyle konuştu:

"İnşaallah, Türkiye yeni bir çıkışın eşliğinde. Zor bir dönem geçirdik. Son bir kaç yıl Türkiye için çok zor oldu. Başımıza gelmeyen felaket kalmadı. Ona rağmen Türkiye temelleri sağlam olduğu için bu şoklara karşı büyük direnç gösterdi. Ama orta ve uzun vadede Türkiye'nin geleceği bu yatırımlardır.

'TÜRKİYE'NİN ÇIKIŞ FORMÜLÜ BUDUR'

Yatırım olmadan kalıcı refah olmaz. Onun için biz daha çok üreteceğiz, istihdam edeceğiz, ihracat yapacağız. Türkiye'nin çıkış formülü budur. Bu nedenle biz ihracata, yatırımlara, istihdama bir seferberlik anlayışıyla gerçekten çok güçlü destekler veriyoruz.

Gereken reformları yaptık, yapıyoruz. İnşaallah cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın liderliğinde biz sürekli bir şekilde, 'Türkiye ekonomisini nasıl dirençli bir hale getirir, sahada mikro düzeyde önemli projelere nasıl ön açarız, gereken desteği veririz, vatandaşımızın sorunlarını nasıl çözeriz?' diye çalışıyoruz, çabalıyoruz."

KAYNAK: AA