Türkiye ve Katar'dan İran çıkarması

Bakan Zeybekci, Türkiye'den Katar'a karayolu bağlantısı için Katarlı mevkidaşı ile birlikte İran'a gidebileceğini açıkladı. Zeybekci, ''Belki İran'a birlikte de uçabiliriz'' dedi.

GİRİŞ 04.08.2017 11:44 GÜNCELLEME 04.08.2017 12:09
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir'de düzenlenen, Türk ve Katarlı firmaların buluşmasında konuştu. Zeybekci, Katar'la karayolu bağlantısı projesinin detayları hakkında da bilgi verdi.

Söz konusu güzergah için en uygun rotanın İran topraklarından geçtiğini ifade eden Zeybekci, Katarlı mevkidaşı ile İran'ı ziyaret etme planını açıkladı.

Zeybekci, şöyle konuştu:

"Bunun ekonomik, sürdürülebilir ve güvenli hale gelmesini sağlıyoruz. Deniz yoluyla taşımacılık ağırlık kazanmaya başlayacak. Ayda en az 4 büyük tonajlı geminin Katar'a gitmesini hedefliyoruz ama diğer alternatif de karayolu, esnek ve daha küçük paketleri taşımak için. Farklı alternatifler düşünüyoruz ama en kolayı İran üzerinden gidilmesi. Türkiye-Katar-İran üçlü temas noktasındayız.

'BELKİ BİRLİKTE UÇARIZ'

Belki İran ziyaretimde Katarlı mevkidaşım da orada olacak. Ziyaretimin nedeni Ruhani'nin seçim sonrası yemin törenine Türkiye'yi temsilen katılmak. Mevkidaşım Katarlı Ekonomi Bakanı da gelecek. Belki İran'a birlikte de uçabiliriz. Ankara'da bir toplantımız var. Cumartesi günü birlikte gidersek taşımacılık konusunu üçlü olarak ele almak ve anlaşmayla bağlamak istiyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Suriye 6 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef türkiyenin irana yakınlaşma çabası suriye meselesinden sonra hoş bir durum değil.İran suriyeli masumların kanıyla lanetlenmiştir.
    Cevapla
  • Enigma 6 yıl önce Şikayet Et
    İRAN akıllı olmalı stratejik ve vizyoner hareket etmeli.. İRAN anlamalı ki ne Amerika ne Avrupa kendisini seviyor. Kültürel girdileri veya yaşantıları en uygun olan ülke Türkiye'dir. Bir birimize muhtaç olduğumuzu görerek hareket edilmelidir. Aslanı kediye boğdururlar. Al Suriye Al Irak..
    Cevapla
  • anti iran 6 yıl önce Şikayet Et
    iran ile hiç bir anlaşmayı uygun görmüyorum
    Cevapla
  • ben 6 yıl önce Şikayet Et
    kim sana sordu
    Cevapla
  • Ahmet Musagil 6 yıl önce Şikayet Et
    Acele etmesine gerek yok. ABD ineği Suud'u her an sucuk fabrikasına gönderebilir. Körfez bölgesini ayrı bir devlet olarak planlıyorlar zaten. Direk bağlantı..
    Cevapla
  • MUŞLU 6 yıl önce Şikayet Et
    İran haindir ve Tükiye düşmanıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle