Kritik rakamlar açıklandı! Türkiye'nin dış açığı..

Bakanlığın resmi olmayan geçici dış ticaret verilerine göre, temmuzda ihracat 12 milyar 644 milyon dolar, ithalat ise 21 milyar 432 milyon dolar olarak gerçekleşti

Kritik rakamlar açıklandı! Türkiye'nin dış açığı..
Kritik rakamlar açıklandı! Türkiye'nin dış açığı..
GİRİŞ 02.08.2017 10:36 GÜNCELLEME 02.08.2017 11:34
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bakanlığın, temmuz ayına ilişkin dış ticaret, şirket ve esnaf geçici idari verilerine ilişkin bülteni yayımlandı.

Buna göre, temmuzda geçen yılın aynı ayına göre ihracat yüzde 28,69 artarak 12 milyar 644 milyon dolara yükseldi. İthalat ise yüzde 45,84 artışla 21 milyar 432 milyon dolara ulaştı. Dış ticaret hacmi bu dönemde yüzde 38,97 artış gösterdi ve 34 milyar 76 milyon dolar olarak kayıtlara geçti.

DIŞ TİCARET AÇIĞI YÜKSELDİ

Söz konusu dönemde dış ticaret açığı yüzde 80,41 artarak 8 milyar 788 milyon dolar oldu.

İhracatın ithalatı karşılama oranı temmuzda yüzde 59 olarak gerçekleşti. Bu oran, geçen yılın aynı ayında yüzde 66,9 düzeyindeydi.

YORUMLAR 5
  • mehmet54 6 yıl önce Şikayet Et
    açığın 3 te biri petrol,hibrit ve elektrikli araçların vergilerini sıfırlayın para ülkede kalsın.
    Cevapla
  • Mahmut Efe 6 yıl önce Şikayet Et
    İşte görmek istediğim refah ülke tablosu bu. Para varki harcıyoruz. Biz millet olarak en iyisine layığız. Parasını verip en iyisini kullanırız. Elbette ülkemizde yoksa ithal edeceğiz. Sonuçta müslümana hayatı en güzel şekilde yaşamak yaraşır. İthalat yaparak ülkemizi zenginleştireceğiz. Zamanı gelince daha çok ihtalat yapıp, ihracatımızı güçlendireceğiz. Gelecek bunda.
    Cevapla
  • ŞAMİLHAN 6 yıl önce Şikayet Et
    ihracat artı diye sevinirken ithalat %45 artmış maşallah.Buna bir çözüm bulunmadı arkadaş şu ithalatın yarısı fuzili şeyler.
    Cevapla
  • FELAKET 6 yıl önce Şikayet Et
    Kazanmadan para harcamak ne demek.
    Cevapla
  • İhracat şart 6 yıl önce Şikayet Et
    bürokrasi organizasyon ve vizyon eksikliği. Siyasilerin tek becrebildikleri ihale dağıtmak. Çin açlıktan kendi çocuklarını yerken hong kongdan tüm bürokrasiyi sadeleştirerek tek bir masadan 5 dakikada şirket kurma ve ihracat yapma imkanı getirdi. Ucuz işgücü ile önce kalitede değil önce fiyat ve pazar hakimiyeti diyerek tüm rakiplerini yoketti. Şİmdi ise abd ve rusyanın önüne geçti. Bırakın bu ihale saçmalıklarını da özel sektörü aynı çindeki gibi yeni baştan devlet eliyle koordine edin. En azından ihracatta pazar liderleri olana kadar devlet yol göstermeli her isteyen sade vatandaşa.
    Cevapla