PTT memur alımı başvuru şartlar neler? Son tarihi... 2017/3

2017 istihdam seferberliği dâhilinde 5 bin personel istihdamı sözü veren PTT yılın ilk yarısında 2 bin 500 kişilik personel alımını tamamladı. Sıra ikinci yarı olan diğer 2 bin 500 kişiye geldi. Peki, PTT personeli olmak isteyen adaylar için başvurular ne zaman başlayacak?

PTT memur alımı başvuru şartlar neler? Son tarihi... 2017/3
PTT memur alımı başvuru şartlar neler? Son tarihi... 2017/3
GİRİŞ 24.08.2017 15:45 GÜNCELLEME 24.08.2017 15:46
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürlüğü tarafından taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere gişe, büro ve dağıtıcı görevlisi alınacağı duyuruldu.  Başvuruya dair henüz net bir tarih bildirilmezken önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

PTT Dünya Markası Olma Yolunda

PTT Genel Müdür Yardımcısı ve Denetleme Kurulu Başkanı Gürbüz Akbulut 1840 yılından beri varlık ve faaliyetini sürdüren PTT’nin 2023 Türkiye hedefleri doğrultusunda bir dünya markası yapmak için çalıştıklarını vurguladı.

İstihdamın ilk yarısının yapılan mülakat sonucunun ardında Ramazan Bayramı sonrası görevlendirileceğini belirten Akbulut sözlerinde, “2 bin 500 kişi, Ramazan Bayramı'nın ardından istihdam açığı bulunan illerimizdeki şubelerde işbaşı yapacak. Bu kişileri bayramdan sonra ilan edip, göreve başlatacağız. Yılın ikinci yarısında da diğer ilanımıza çıkacağız. Yılsonuna kadar da toplamda 5 bin kişiyi istihdam etmiş olacağız.” ifadelerine yer vermişti.

Son yıllarda PTT’nin geldiği son noktaya değinen PTT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, yurdun dört bir yanına şubeler açmaya devam edeceklerini, 2023'e kadar PTT'nin 40 bin olan çalışan sayısını, 100 bine, 4 bin 500 olan işyeri sayısını da 15 bine çıkaracaklarını ifade etti. Bozgeyik, geçen yıl PTT'nin yüzde 17,8 büyüdüğünü ve karının yüzde 30 arttığını belirtti.

BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürlüğü tarafından istihdam edilecek 2.500 kişilik kadro için başvuru tarihi belli oldu. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan PTT memur alımı için,  15 Ağustos tarihini işaret etti. 

Dağıtıcı, büro memuru ve gişe memuru kadroları için atamalar, puan sıralamasına göre yapılacak. Daha önceki personel alımlarından işaretle, dağıtıcı kadrosu için belirlenmiş ön lisans bölümleri ve gişe, büro memuru kadroları için ise belirlenmiş lisans bölümlerinden mezun olunması isteniyordu.

PTT Personel Alım İlanına Göre Başvurularda Aranan Genel Şartlar;

a) 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olmak.

NOT: 18/04/1983 tarihinden sonra doğanlar müracaat edebilecektir.

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

ç) 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar,Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet,hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas,ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

d) Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak.

e)Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

f)Atanacağı pozisyon için ekli listede belirtilen öğrenim şartını haiz olmak (Son başvuru tarihi olan 23/04/2017 tarihi itibariyle mezun olmak).

g) Yapılacak”sözlü sınavda” başarılı olmak.

ğ) Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak.

h) 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına(KPSS) girmiş olmak.

PTT Personel Maaşı Ne Kadar?

PTT personel maaşları 3 bin TL civarında olmakla birlikte vergi dilimi artışı nedeniyle meydana gelen düşüşle beraber yılın son aylarında 2 bin 500 TL civarına gerilemektedir. Dağıtıcı personel maaşları ise ilk etapta 2 bin 700 TL ile 2 bin 800 arasında iken aynı sebepten son aylarda 2 bin 400 TL’lere kadar düşmektedir.

YORUMLAR 17
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    devlet memur alımında yas sınırı kalktı diyor kurumlar yas sınırı koyuyor bu ne istir kpss o zaman kabul etmeyin 35 yas üstü olanları her kurum kendi havasında
    Cevapla
  • yunus 6 yıl önce Şikayet Et
    başvuruları ne zaman ve nereye yapıcaz yardımcı olurmusunuz
    Cevapla
  • Admin 6 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen yetkililere soruyorum 1983 den öncekiler yaşamasın mı yeter artık 15 yıldır uğraşıyoruz şimdide yaş 35 üstü olmasın hani memurluk 45 yaştı saçmalık
    Cevapla
  • mert78 6 yıl önce Şikayet Et
    çok haklısın kardeş...
    Cevapla
  • Ptt İhsli 6 yıl önce Şikayet Et
    2017/1 alımında sadece İstanbul'a dağıtıcı ve gişeci olmak üzere 500 kişi aldı.Gisede Anadolu yakası 83 Avrupa yakası 81 ile kapattı.Dagitimda 73 ile kapattı.2017/2 alımında dağıtıcı ve gişeci olmak üzere İstanbul hariç toplam 1750 kişi aldi.Dagitim 62 ile kapattı gişe 78-79 civarında kapattı.Bu yeni alimda toplam 2500 kişi alacak dağıtım tahmini 60-61 ile kapatir.Gise 75-78 arası bu puanlar tahmini.Detayli bilgilendirmeyi Facebook gruplarimizdan Ptt personel adayları (ihsder) grubumuzdan takip edebilirsin tercihler açıklandıktan sonra mülakat lar ile ilgili ücretsiz kitabcik dagitacagiz.
    Cevapla
  • Admin 6 yıl önce Şikayet Et
    35 yaş üstü arkadaşlar sadece PTT değil hiçbir yere başvuru yapamazlar.adamlar yaş haddini belirlemis. Sen boşuna KPSS girmişsin vede bidaha da KPSS gir bidaha alimicaz diyorlar hala neyin kafasını yasiyorsunuz.bidaha KPSS girmeyin onlarda anlasinlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle