1 yılda üretilen tüm gıda şimdiden tükendi

Dünya'da 1 senede yetiştirilen tüm bitkisel ve hayvansal gıda ürünleri ile su kaynakları önceki yıllarda Ekim aylarında tükenirken, bu yıl 2 Ağustos tarihi itibari ile tüketilecek.

1 yılda üretilen tüm gıda şimdiden tükendi
1 yılda üretilen tüm gıda şimdiden tükendi
GİRİŞ 29.07.2017 23:37 GÜNCELLEME 29.07.2017 23:38
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Dünya'nın 1 sene içinde 'yenileyebildiği' miktarda gıda kaynağının tümü, bu sene 3 ağustos tarihi itibari ile tüketilmiş olacak ve bu tarihten itibaren insanlık bir anlamda 'kredi' ile yaşamaya devam edecek. Bu durumda gıda kaynakları, giderek kalıcı biçimde ortadan kalkıyor.

Dünya'da 1 senede üretilebilen kaynaklar 1970'li yıllardan beri her sene daha da erken tükeniyor.

2050'DE 2 DÜNYA GEREKECEK

Kaynakların tüketimini her yıl inceleyen Global Footprint Network sivil toplum kuruluşu, durumun çok vahim olduğu konusunda uyarıda bulundu. 2017 senesinde insanların, dünyanın verebileceği doğal kaynakların 1,7 katını tüketeceğini açıklayan Global Footprint Network, bu şekilde devam edilirse 2050 senesinde kullanılacak yaşam kaynakları için "2 Dünya" gerekeceğini belirtiyor.

Dünya'nın 1 senede verebildiği doğal kaynaklar 1970 senesinde 23 Aralık tarihinde tüketilmişken, 1980 senesinde 3 Kasım, 1990 senesinde 13 Ekim, 2000 senesinde 4 Ekim, 2010 senesinde 28 Ağustos, 2015 senesinde 13 Ağustosta tüketildi.

Son 3 senedir "tükenme tarihindeki" geri çekilmenin biraz yavaşladığını belirten Global Footprint Network yetkilileri, dünyanın 1 senede verebildiği doğal kaynakların her sene biraz daha çabuk tüketildiğini, tabii kaynakların "yenilenebilir" olmadığını vurguladı.

YORUMLAR 26
  • Gunes 6 yıl önce Şikayet Et
    Yiyiniz iciniz ama israf etmeyiniz.Bosa akitilan her damla su cehennemde ustunuze kaynar su olarak dokulecek
    Cevapla
  • Cihad 6 yıl önce Şikayet Et
    Herkeze İsra suresi 58.Ayeti Kerimeyi okumayı tavsiye ederim.
    Cevapla
  • son durak 6 yıl önce Şikayet Et
    rızkı veren Allah değil miydi ? o zaman israf etmemek ve sukretmek sartiyla korkmaya gerek yok hiçbir canli yok ki Allah onun ve sizin rızkınızı vermesin Yeryüzünde hiçbir canlı yoktur ki, rızkı Allah’a ait olmasın - Hud 6 Eğer Allah rızkı kullarına bol bol verseydi, mutlaka yeryüzünde azgınlık ederlerdi. Fakat O dilediğini belli bir ölçüye göre indiriyor. Şüphesiz ki O, kullarından haberdardır, onları hakkıyla görür-42:27 Şüphesiz ki, rızık veren O sağlam kuvvet sahibi olan Allah'tır - 51:58 Nice canlı var ki, rızkını (yanında) taşımıyor. Onlara da size de rızık veren Allah'tır. O, her şeyi işitir ve bilir.-ankebut 60
    Cevapla
  • deniz 6 yıl önce Şikayet Et
    hep hikaye ama yapılmak istenen de belli maaledef.GDO lu ürünleri evimize apaçık sokacaklar...artık saklamak da istenmiyor
    Cevapla
  • kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    1970 ten beri erkenden tükeniyorsa açık nerden kapatılıyor.Ben bu işten bir şey anlamadım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle